BREAKING NEWS

Tuesday, 26 July 2016

RASUAH & PRN PULAU PINANG - GUAN ENG DAP BUAT PENGAKUAN!


Kita sedia maklum bahawa PKR begitu berat hati untuk mengikut telunjuk DAP supaya diadakan PRN mengejut di Pulau Pinang.
PKR berkemungkinan besar akan kalah di beberapa kerusi DUN yang mereka sandang sekarang. Pendirian PKR ini bagaimana pun seperti disindir oleh Lim Guan Eng DAP.

Beliau mendakwa bahawa DAP akan 'membuktikan mereka adalah rakan yang boleh diharap dengan mendapatkan persetujuan bersama mengenai cadangan pilihanraya di Pulau Pinang'.

Seperti menyindir, Guan Eng dilaporkan berkata bahawa 'langkah itu dibuat walaupun PKR tidak bertindak sama untuk mengadakan pilihanraya kecil di kawasan parlimen Permatang Pauh serta DUN Penanti di Pulau Pinang serta Kajang di Selangor'.

So now, PKR pula dipersalahkan oleh Guan Eng. Padahal, isunya tidak sama.

Kenyataan Guan Eng itu dikritik oleh PKR.

Pengarah komunikasi PKR berkata pilihan raya negeri - jika diadakan - melibatkan 40 kerusi dalam DUN Pulau Pinang, serta memberi implikasi kepada lebih satu parti.
Ianya berbeza dengan tiga pilihan raya kecil yang disebut Lim sebelum ini kerana memberi kesan langsung kepada PKR yang meletakkan calonnya.Begitu mudah sekali parti chauvinis ini menuding jari kepada pihak lain termasuk rakan politik mereka. Malah, budak sekolah pun boleh tahu bezanya!

Sebelum ini, PM Najib Razak juga dikaitkan di dalam skandal peribadi kroni tegar Kit Siang itu!

Baca : LGE Sembunyi Belakang PM!Malah, PAS juga berkata DAP mahu mengadakan PRN itu demi kepentingan parti itu dan bukannya rakyat.

Dan memandangkan Guan Eng sendiri seperti mengaku kalah dalam 2 kes mahkamah beliau dan berkemungkinan akan dipenjarakan, pertukaran kepimpinan Ketua Menteri sepatutnya sesama kepimpinan ADUN DAP tanpa perlu perbubaran DUN.-teruskan membaca KLIK SINI
 
Copyright © 2014 PenangKini.