BREAKING NEWS

Monday, 26 September 2016

Dulu Bila Gangguan Air Tuduh SYABAS Kroni UMNO , Sekarang?


Sebelum akhir 2014 apabila SYABAS telah diambil alih oleh Kerajaan Selangor dengan bantuan bantuan hampir RM10 bilion daripada Kerajaan Persekutuan, penduduk Pakatan Selangor menuduh SYABAS sebagai kroni UMNO dan mengatakan ia tidak berguna dan asyik bermain politik.

Mereka juga sering menuduh UMNO cuba untuk menggunakan SYABAS dengan menggunakan gangguan bekalan air sebagai satu rancangan jahat untuk memaksa Kerajaan PKR Negeri Selangor meluluskan projek air Langat 2 – yang Azmin sendiri akhirnya bersetuju menandatangani tidak lama selepas mengambil alih jawatan MB.

Salah satu daripada mereka kerap menyerang SYABAS adalah ADUN PKR YB Elizabeth Wong.

Tetapi hari ini, bukan sahaja gangguan bekalan air masih berlaku tetapi PKR Elizabeth Wong sendiri tidak mempunyai alasan untuk menjelaskan mengapa perkhidmatan air terganggu.

Jadi siapa yang tidak berguna, kroni atau bermain politik sekarang, YB Elizabeth Wong?

Inilah kehebatan PakaTun. Apabila berlaku kesilapan, mereka akan menyalahkan BN sebagai tidak berguna.

Tetapi apabila terkena kepada mereka sendiri, mereka tidak akan menyalahkan diri mereka sebagai tidak berguna – Sama seperti Tokong Lim Guan Eng di Pulau Pinang yang mengeluarkan kenyataan memarahi Lembaga Air Pulau Pinang di mana ia sendiri adalah Pengerusi lembaga air.

 
Copyright © 2014 PenangKini.