BREAKING NEWS

Friday, 2 December 2016

3 Maut, 3 Cedera Termasuk Seorang Jurukamera RTM Akibat Ditembak


George Town, 1 Dis - Tiga, termasuk seorang yang dipercayai berpangkat Datuk, ditembak mati di Tun Dr Lim Chong Eu Expressway di sini.

 Menurut laporan The Star, ketiga-tiga mereka berada di dalam kereta ketika ditembak dalam kejadian kira-kira 7.30 malam hari ini. Tiga lagi mangsa tembakan cedera dalam kejadian tersebut.

 Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid yang mengesahkan kejadian menambah mereka masih lagi melakukan siasatan di tempat kejadian. Difahamkan, mangsa keempat yang juga seorang wanita seorang pegawai kanannTNB Bayan Baru cedera parah akibat ditembak dan dibawa ke Hospital Penang untuk rawatan.

 Seorang lagi mangsa yang juga seorang jurukamera RTM, Muhamad Amirul Amin Amir juga terkena tembakan di dada ketika melalui kawasan tersebut. Amirul dikatakan sedang menuju ke Pesta Pulau Pinang bersama rakannya, Mohamad Iskandar Osman ketika kejadian berlaku.

 Mangsa dilaporkan stabil dan kini dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk rawatan. Difahamkan, mangsa dalam perjalanan ke Majlis Perasmian Pesta Pulau Pinang di Sungai Nibong.
 
Copyright © 2014 PenangKini.