BREAKING NEWS

Monday, 26 December 2016

Lim Guan Eng perlu cermin diri - Azwan BroPemimpin DAP Lim Guan Eng harus melihat cermin dirinya sendiri dan merenung semua tindakannya sebelum menuduh Putrajaya menjadikan Malaysia negara yang gagal.
Senator Barisan Nasional (BN) Khairul Azwan Harun berkata demikian merujuk kepada kenyataan malam Krismas daripada Lim yang mendakwa Malaysia sebuah negara yang gagal dan dasarnya hanya untuk golongan elit.

“Lim perlu memikirkan tindakan sendiri selepas didakwa di mahkamah kerana memperoleh wang suapan untuk dirinya sendiri dan kemudiannya membeli banglo Pinhorn Road di bawah harga pasaran,” kata beliau dalam satu kenyataan hari ini.
Beliau berkata Lim juga mengkritik, mereka yang menyuarakan hak mereka didiamkan dan ditakutkan.


“Tetapi Lim harus melihat dirinya dalam cermin selepas dihukum rakan ahli DAP Teh Yee Cheu yang mengambil berat tentang alam sekitar, mengundi cadangan BN yang semua pembangunan penambakan tertakluk kepada pendengaran awam.

“Malah ahli DAP berbangsa India terus menghadapi halangan apabila mereka cuba mengkritik kepimpinan DAP,” katanya sambil menambah Lim adalah “narsisistik dan hipokrit”.
Lim memetik “4 kebebasan” yang dibawa bekas presiden Amerika Syarikat Franklin Roosevelt iaitu kebebasan daripada rasa takut bagi menunjukkan bagaimana kerajaan BN menukar negara ini sebagai negara yang gagal.

Bagaimanapun, memandangkan Lim gagal melaksanakan apa yang dikatakan, Khairul berkata Roosevelt akan malu kerana kata-katanya dipetik ketua menteri Pulau Pinang.
“(Lim) adalah seseorang yang mempraktiskan polarisasi perkauman melalui penyebaran ketakutan politik.

 
Copyright © 2014 PenangKini.