BREAKING NEWS

Monday, 16 January 2017

Adik Penasihat PCCC Proksi Lim Guan Eng Pukul Pengawal Keselamatan di Kediaman Skandal ?


1. Semalam viral seorang lelaki bergelar 'Dato' Seri' mencederakan pengawal keselamatan di sebuah kondominium di Bukit Gelugor, Pulau Pinang kira-kira 4 petang di kondominium Delima Palace.
2. Mangsa Ramaraj Thangaraj, 43, cedera di bahagian kepala, tangan kiri dan pinggang selepas diserang pemilik kereta mewah terbabit menggunakan alat pemotong besi Difahamkan, pihak pengawal keselamatan di kondominium terbabit terpaksa mengambil tindakan mengunci tayar kerana kenderaan itu memarkir terlalu lama di kawasan menunggu.

Ini mesti kondominium Skandal sehingga kereta kena rantai

Proksi CM dan Tan Kok Ping

Siapa lelaki bergelar Dato' Seri itu?


PKE 3 didaftarkan atas satu dari syarikat milik Dato' Seri Henri Chin Phri Bio-Tech Sdn Bhd
adik kepada Tan Sri Tan Kok Ping Penasihat PCCC yang juga proksi tegar Lim Guan Eng

3. Dari kes ini benarlah dakwaan Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang (PCCC) dipimpin oleh Gengster. Tan Sri Dato’ Seri Tan Kok Ping berkuasa sebagai Presiden selama 12 tahun seorang pemilik syarikat judi dan gengster merupakan proksi tegar Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang. Beliau menyerahkan jawatan Presiden PCCC kepada Datuk Seri Choot Ewe Seng pada tahun 2012. Namun Tan Sri Kok Ping dan Dato’ Loh Geok Beng dilantik sebagai Penasihat Eksekutif PCCC. Maknanya PCCC masih milik Tan Kok Ping samseng. Betty Chew isteri Lim Guan Eng dan Phang Li Koon penjual banglo murah kepada Lim Guan Eng pun adalah AJK PCCC.4. Dalam Dewan Perniagaan Cina Malaysia (ACCCIM) Tan Sri Dato' Seri Tan Kok Ping Penasihat Kehormat ACCCIM. Dato' Seri Henri Chin pemilik syarikat PHRI BIO-TECH SDN BHD adalah adik kesayangan Tan Kok Ping. 
Pejabat PHRI BIO -TECH SDN BHD5. Nampak tak negeri Pulau Pinang dikuasai oleh samseng. Tan Sri Tan Kok Ping, Dato Seri Choot Ewe Seng,  Phang Koon, adiknya Dato' Seri Henri Chin semua ini orang kuat PCCC yang menjadi proksi Ketua Menteri Pulau Pinang.

6. Anda boleh membaca kisah-kisah samseng ini dalam blog Stop The Lies. Kalau ketuanya Tan Kok Ping adalah ketua kumpulan kongsi gelap bawah tanah kumpulan “Pheh” atau kumpulan kongsi gelap Merah di Pulau Pinang apa nak hairan kalau adiknya Dato' Seri Henri Chin orang kanannya juga berlagak samseng?Ini perkara biasa.

7. Jangan main-main dengan mereka. Mereka rapat dengan Lim Guan Eng. Syarikat Berjaya Land (milik Vincent Tan) diluluskan membeli 57.3 ekar tanah dengan harga RM459 juta walaupun harga pasaran tanah sebenar untuk tanah Penang Turf Club (Padang Lumba Kuda Pulau Pinang) di Gergetown bernilai RM1.5 billion adalah bawah tangan Tan Kok Pin.

Tan Kok Ping, Choot Ewe Seng, Lim Guan Eng, Phang Li Koon tidak boleh dipisahkan.8. Soalannya apakah kes ini akan ditutup? Apakah Ramaraj Thangaraj pengawal keselamatan ini akan diminta tutup mulut dan tarik balik laporan polis dan pengawal ini dibayar jumlah yang besar? Demi menyelamatkan persepsi buruk terhadap Lim Guan Eng. Sama-sama menantikan episod seterusnya.


Laporan polis Ramaraj Thangaraj


Nota: Maklumat syarikat Phri Bio-Tech Sdn Bhd yang lain akan dipaparkan kemudian.


Captain M
16 Januari 2017 << KLIK SINI>>

 
Copyright © 2014 PenangKini.