BREAKING NEWS

Wednesday, 18 January 2017

AES Beban rakyat? Bagaimana pula Saman Parkir di Pulau Pinang ?


Saman AES Membebankan Rakyat..Bagaimana Pula Saman Parking Lim Guan Eng? Singapura Pun Ada AES!!!

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam satu kenyataan telah melarang pemasangan sistem kamera AES dinegerinya atas alasan tidak mahu rakyat terbeban dengan pembayaran saman ekor..menurut kenyataan tersebut, Guan Eng menuduh kemalangan berlaku kerana Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai tidak buat kerja..

Dalam bahasa mudahnya, kemalangan berlaku kerana DS Liow tidak buat kerja..ini kenyataan paling lucu dibuat oleh pemilik banglo tanpa kolam renang..

Baiklah..sejujurnya Guan Eng perlu letak jawatan kerana kenyataannya tidak melambangkam ciri-ciri pemimpin berkalibel...sebolehnya semua kesalahan hendak diletakkan di bahu orang lain...

Pemasangan AES, Lim kata membebankan rakyat kerana perlu membayar saman...jika ini firasatnya kami ingat bertanya mengapa masih diteruskan saman parking yang dikenakan oleh PBT di Pulau Pinang..mengapa tidak dihapuskan jika benar saman membebankan rakyat..

Sebenarnya Guan Eng perlu mencontohi negara pujaan DAP, Singapura dalam bab AES...di Singapura mereka ada AES dikawasan berikut :

Speed camera Listing
Speed Cameras in Bukit Batok
Speed Cameras in Bukit Panjang
Speed Cameras in Bukit Timah
Speed Cameras in Dempsey Rd
Speed Cameras in Dover
Speed Cameras in Fort Road
Speed Cameras in Jurong West
Speed Cameras in Toa Payoh
Speed Cameras in Yishun
AYE, near North Buona Vista Road
CTE, near Braddell

Lihat bagaimana rakyat Singapura berdisiplin..mereka sangat mematuhi peraturan yang ada di Singapore...tetapi di Malaysia kita hendak tingkatkan keselamatan pengguna jalan raya AES, manusia seperti Guan Eng ini kata membebankan rakyat..rakyat mcam mana yang dikatakan terbebeban?adakah kerana rakyat yang memandu laju itu wajar dibela?

Semua benda yang kerajaan buat ada saja tak kena..PAP di Singapura beruntung kerana tiada pemimpin seperti Guan Eng...satu soalan kami nak tanya Guan eng..adakah kematian melibatkan Mendiang Karpal Sigh itu juga berpunca daripada Menteri tak buat kerja???

Khas buat Guan Eng..daripada anda menuduh Liow tidak buat kerja baik anda fikir bagaimana nak kurangkan kematian di Penang akibat daripada kemalangan.


ASSU

 
Copyright © 2014 PenangKini.