BREAKING NEWS

Friday, 21 April 2017

Gerakan: Kami boleh bantu Zairil, Dyana buat laporan polis

Gerakan hari ini menasihatkan Ahli Parlimen Bukit Bendara, Zairil Khir Johari dan ahli DAP, Dyana Sofya Mohd Daud membuat laporan polis berhubung gambar palsu dikaitkan dengan mereka berdua yang tersebar baru-baru ini.

Ketua Biro Publisiti Gerakan Pulau Pinang, Ooi Zhi Yi berkata, jika mereka berdua tidak mahu membuat laporan, Gerakan akan melakukannya bagi pihak mereka secara sukarela bagi menghapuskan politik kotor itu.

“Zairil ialah ahli Parlimen dan seorang lagi ialah graduan undang-undang. Mereka perlu memastikan undang-undang dipatuhi dan tindakan diambil mengikut undang-undang.

“Oleh itu, saya menggesa Zairil dan Dyana membuat laporan polis. Tak kira siapa penyebarnya, Gerakan mengutuk politik kotor itu. Saya percaya budaya politik itu tidak perlu digalakkan dalam masyarakat kita,” kata Ooi pada sidang media hari ini.

Satu siri gambar yang menggambarkan seorang lelaki dan wanita menyerupai Zairil dan Dyana bercium ketika menikmati makanan dan wain menjadi viral baru-baru ini.
Zairil mendakwa itu adalah gambar palsu, manakala Dyana pula sedih dengan “serangan ke-3” terhadapnya dengan gambar berkenaan.

Ooi yang juga ketua Pemuda Gerakan Bukit Bendera berkata, jika gambar itu sememangnya 2 personaliti DAP terbabit, mereka perlu memberi penjelasan bagi “menutup mulut semua orang”.
“Jangan heret isu itu dan terus menyalahkan kes itu sebagai bermotifkan politik. Jadilah seorang lelaki,” katanya.
 
Copyright © 2014 PenangKini.