Monday, 13 March 2017

Jangan Percaya Fitnah Pembangkang Terhadap BR1M - Nancy
SADONG JAYA: Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) sepatutnya dilihat sebagai usaha murni kerajaan untuk membantu meringankan bebanan rakyat, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nancy Shukri.

Sehubungan itu menurutnya, rakyat terutama penerima BR1M tidak terpengaruh dengan dakyah pembangkang yang melemparkan pelbagi tuduhan terhadap pemberian bantuan tersebut.

“Rakyat khasnya penerima BR1M tidak harus mempercayai fitnah dan dakwaan pihak pembangkang mengenai pemberian bantuan ini,” katanya ketika berucap pada Majlis Penyerahan BR1M 2017 Daerah Kecil Sadong Jaya di Dewan Baharu Pekan Sadong Jaya di sini semalam.

Beliau berkata, pembangkang sengaja mahu menimbulkan keraguan di kalangan penerima biarpyn niat ikhlas dan usaha murni kerajaan dalam membantu rakyat menangani kos sara hidup akibat ketidaktentuan ekonomi dunia pada masa ini.

“Justeru, kita tidak harus mempercayai kata-kata pihak yang memburuk-burukkan bantuan BR1M kerana ada kalangan mereka yang berkata demikian telah membuat pusingan U dalam kenyataan mereka, di mana mereka pula menyatakan bahawa jika mereka memerintah negara ini, bantuan BR1M akan tetap diteruskan,” ujarnya.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Batang Sadong berharap penerima BR1M menggunakan bantuan tersebut dengan sebaik mungkin. 

“Oleh itu, buanglah andaian-andaian negatif ini sekiranya ada di kotak fikiran anda kerana bantuan ini adalah hak anda semua untuk membantu meringankan kos sara hidup,” jelasnya.– Sarawakiana

No comments:

Post a Comment