Wednesday, 31 May 2017

5 Pencapaian Kerajaan DAP Pulau Pinang Yang Anda Tidak Sedar

1. Adakah anda tahu bahawa Kerajaan DAP Pulau Pinang menswastakan semua pengutipan caj letak kenderaan pada tahun 2010 kepada sebuah syarikat bernama Perkhidmatan Alam Indah Sdn Bhd. Sejak itu, bayaran letak kereta bulanan juga telah meningkat.

Lim Guan Eng Tipu Lagi Konon Kerajaan Pulau Pinang Serap GST Bayaran Letak Kereta
2. Adakah anda tahu bahawa Kerajaan DAP Pulau Pinang telah menswastakan tingkat 3,4,5,6,59,60,64 dan 65 di KOMTAR kepada sebuah syarikat swasta untuk 60 tahun akan datang (45 + 15)?
Ini juga merupakan syarikat yang sama yang bertanggungjawab bagi projek taman air Wet N Wild Pulau Pinang yang gagal dua tahun lalu.
Oleh kerana penswastaan ​​ini, jika rakyat Pulau Pinang mahu mengakses tingkat-tingkat atas KOMTAR milik negeri mereka itu untuk melihat pencakar langit Pulau Pinang, orang dewasa perlu membayar syarikat swasta itu harga tiket sebanyak RM88 seorang manakala kanak-kanak dikenakan bayaran RM48 setiap seorang.
3. Adakah anda tahu bahawa pada 1 Jun 2014, DAP telah menswastakan tapak warisan tertua di Pulau Pinang, Fort Cornwallis pada RM30,000 sebulan untuk 35 tahun akan datang (5 tahun + 15 tahun + 15 tahun)?
Ini adalah kepada Ewein Group – syarikat yang sama yang kini memiliki dan membangunkan semua tanah kerajaan yang dibayar oleh Kerajaan Pulau Pinang kepada Consortium Zenith sebagai bayaran untuk projek RM6.34 bilion Terowong Pulau Pinang yang meragukan.
Sekarang anda perlu membayar sebuah syarikat swasta untuk melawat tapak di mana Sir Francis Light mula-mula mendarat dan mengasaskan Pulau Pinang moden.
4. Adakah anda tahu bahawa bekas ketua BERSIH pernah memarahi Lim Guan Eng secara terbuka kerana berbohong padanya pada Januari 2016?
HAKAM telah berhadapan dengan Lim Guan Eng dalam siri mesyuarat mengenai pembangunan puncak bukit di Pulau Pinang yang membawa kepada banyak “Botak Hills” hanya untuk diberitahu oleh Lim Guan Eng bahawa semua pembangunan ini telah diluluskan di bawah Kerajaan BN sebelumnya dan Kerajaan DAP semasa tidak meluluskan sebarang pembangunan itu!
Ambiga tidak lama kemudian mendapat bukti melalui pelbagai sumber rasmi bahawa Lim Guan Eng telah berbohong dan bahawa semua pembangunan ini sebenarnya diluluskan oleh Kerajaan Negeri DAP Pulau Pinang antara 2008 dan 2015. Malah, Kerajaan Negeri DAP telah meluluskan 55 blok pembangunan bertingkat tinggi pada tanah bukit poros!

5. Pelan Tempatan Pulau Pinang belum diwartakan oleh DAP sejak tahun 2008 walaupun telah berjanji beberapa kali?
Selagi pelan tempatan ini tidak diwartakan, Ketua Menteri, sebagai ketua tanah diberi kuasa budi bicara individu hebat untuk menaikkan kepadatan pembangunan atau menukar status tanah di mana-mana di Pulau Pinang – kedua-duanya yang boleh melonjakkan nilai mana-mana tanah dengan hebat menjadikan tanah luar biasa mahal.
Lim Guan Eng Ulang Penipuan Sama Setiap Kali Dikritik Jual Tanah & Aset Pulau Pinang
Nah, sekarang anda tahu.
Oleh Lim Sian See / WAKE UP MALAYA

No comments:

Post a Comment