Monday, 5 June 2017

Hentikan Kegilaan Rafizi Ramli


Tak habis-habis rafizi ramli si naib Presiden Pkr ini membuat onar,Apa lagi yang ingin dia mahu? menunnfing jari fitnah dan tohmah orang itu dan ini. Bila kononya berkeyakinan penuh terhadap orang yang difitnahnya, boleh pula membuat akuan bersumpah SD untuk mengiyakan apa yang difitnahnya .

Tetapi kalau tersalah tunding, buat senyap begitu sahaja. Namun dalam kes fitnahterbarunya kelmarin, tahu pula dia minta maaf kerana mengaitkan Florence Goh dengan pelobi Amerika Syarikat. Rafizi ini banyak kes menfitnah. perhatikan apa yang terpapar dalam kolum ini. berderaet sampai turun naik mahkamah.

salah atu yang paling klasik dan mengejutkan dari senarai fitnah atau adu dombanya adalah menjaja isu cincin sebelum pilihanrya umum ke 13 hanya untuk menimbulakn rasa benci rakyat.kemudian  setelah diheret masuk ke dalam mahkamah dan disoal, baru;ah si Rafizi ini bersuara bahawa kenyataan isu cincin isteri pemimpin kerajaan itu hanyalah lawak jenakanya.

seolah-olah sesiapa sahaja yang mebuat fitnah boleh lepas dengan alasan lawak jenaka.tanpa merujuk siapa, kita cukup risau kemungkinan kegilaan menabur fitnah termasuk dalam kumpulan sakit jiawa

No comments:

Post a Comment