Monday, 24 July 2017

Hishammuddin cabar Dr Mahathir tanding di Pekan kalau berani

LIPIS: Naib Presiden Umno, Datuk Seri Hishammuddin Hussein menyifatkan kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad untuk bertanding di Pekan pada pilihan raya umum (PRU) akan datang sekadar kenyataan bersifat populis.

Beliau juga melihat kenyataan itu bertujuan mengganggu tumpuan anggota Umno kerana dibuat ketika Umno bahagian sedang sibuk mengadakan persidangan perwakilan.
“Saya tengok itu merupakan kenyataan bersifat populis, kalau Tun Dr Mahathir berani bertandinglah di Pekan, saya cabar dia.

“Kalau dia berani, saya sendiri dan Datuk (Seri) Dr Ahmad Zahid Hamidi dan seluruh kepimpinan Barisan Nasional (BN) akan turun pertahankan kedudukan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) sebagai presiden parti… jadi kalau berani bertandinglah,” katanya.

Hishammuddin berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Umno Bahagian Cameron Highlands di Sungai Koyan di sini hari ini yang turut dihadiri Ketua Umno Bahagian Cameron Highlands yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan Negeri Pahang Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail.

Beliau diminta mengulas berhubung kenyataan Dr Mahathir yang juga Pengerusi PPBM dan Pakatan Harapan akan kemungkinan bertanding pada PRU14 dan mencari kawasan sesuai termasuk Pekan sekiranya keadaan memerlukan.

Mengulas kenyataan Naib Presiden PKR Rafizi Ramli berhubung sokongan Melayu terhadap Pakatan Harapan sekarang mengatasi sokongan kepada BN, Hishammuddin berkata kenyataan itu hanya satu andaian menjelang PRU14.

No comments:

Post a Comment