Saturday, 26 August 2017

Bukti! ADUN PKR 'Ditangkap' Tabur Fitnah Dalam Twitter


1. ADUN PKR Seberang Jaya yang juga Naib Ketua Pemuda PKR, Dr Afif Bahardin telah menabur fitnah melalui akaun twitter beliau. Beliau berbohong apabila menulis _‘harga minyak naik lagi pada 23 Ogos 2017 hingga 29 Ogos 2017’_ *_(Rujuk Gambar)_*. Bagaimana pun, harga RON95 dan RON97 tidak naik untuk minggu tersebut.

2. Pembohongan ADUN PKR ini telah dikecam hebat oleh pihak netizen. Malah, ada netizen yang turut meminta pihak Suruhanjaya Komunikasi Malaysia, Polis DiRaja Malaysia dan Ketua Polis Negara supaya menyiasat twitter tersebut di bawah AKMM dan Akta Fitnah.

3. Mungkin kerana takut akan didakwa, ADUN PKR itu telah memadam posting tersebut namun ramai netizen sudah _printscreen_ fitnah ADUN PKR tersebut. Malangnya, ADUN PKR itu tidak menunjukkan rasa bersalah apabila tidak meminta maaf kerana menabur fitnah tersebut.

4. Untuk rekod, ADUN PKR ini pernah menabur fitnah sebelum ini. Mahkamah Tinggi pernah mengarahkan ADUN PKR ini membayar ganti rugi sebanyak RM70,000 kepada 4 wakil rakyat BN kerana memfitnah mereka berhubung penjualan tanah TUDM Butterworth.

5. Hakim juga telah mengarahkan Afif Bahardin membayar kos guaman sebanyak RM10,000 kepada setiap wakil rakyat BN itu menjadikan jumlah keseluruhannya ialah RM320,000.

6. Kita juga sedia maklum bahawa parti PKR adalah sarang di mana pemimpin-pemimpinnya terkenal dengan pembohongan dan menabur fitnah. Buktinya:

a. Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail telah didapati bersalah oleh Mahkamah Tinggi berhubung artikel yang memfitnah FELDA.

b. Nurul Izzah, Naib Presiden PKR pula telah mengaku bersalah kerana telah menabur fitnah jijik terhadap Raja Nong Chik sehari sebelum PRU-13 yang telah menjejaskan nama baik dan reputasi Raja Nong Chik sebagai seorang Menteri ketika itu, serta ahli keluarganya.

c. Saifudin Nasution, Setiausaha Agung PKR dan PKR mengaku bersalah mengeluarkan dan mengedarkan laporan fitnah terhadap Khalid Ibrahim, bekas Menteri Besar Selangor.

d. Rafizi Ramli, Naib Presiden PKR memang sudah terkenal dengan fitnah jahat dan sekarang berdepan dengan pelbagai kes fitnah dalam mahkamah.

*Sumber:* http://klxpress.com.my/editorial/26595-bukti-adun-pkr-ditangkap-tabur-fitnah-dalam-twitter.html

No comments:

Post a comment