Tuesday, 22 August 2017

Bukti Kerajaan DAP Zalim : Surat Rakyat Disampahkan!

Di awal pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang, Lim Guan Eng mendabik dada untuk menjadikan negeri Pulau Pinang sebagai negeri the most environmentally sound and liveable city in Malaysia melalui pendidikan, penguatkuasaan dan penghargaan.


Yang pastinya, Lim Guan Eng telah berbohong kepada rakyat apabila mendakwa kononnya kerajaan DAP negeri 'komited dalam usaha memelihara alam sekitar melalui initiatif Cleaner, Greener, Healthier and Safer Penang.'

Pembohongan Guan Eng DAP terserlah apabila isu kilang haram di Kampung Sungai Lembu, Penanti didedahkan. Beliau juga gagal sebagai pemimpin apabila mengambil pendirian menyorok di belakang parti BN dengan menuding jari kepada pihak tersebut.

Lebih memalukan apabila pemilik banglo terlajak murah yang berdepan dengan kes rasuah ini sebenarnya tidak mempedulikan kesengsaraan penduduk sekitar kilang haram itu. Ianya terbongkar apabila beberapa surat JKKK Kampung Sungai Lembu didedahkan.

Malah, surat JKKP bertarikh 25hb September 2016 itu turut disertai dengan senarai tanda tangan 179 wakil penduduk di kawasan terlibat yang mendesak kerajaan DAP supaya mengambil tindakan terhadap kilang yang mencemarkan perkampungan mereka.

SELANJUTNYA << KLIK SINI >>

No comments:

Post a comment