Thursday, 24 August 2017

DAP Berdolak Dalih Isu Kilang Haram!v@WeeKaSiongMP Tempelak DAP Hipokrasi Dalam Isu Alam Sekitar #LYNAS!!!Itu dia..semakin hari keburukan DAP banyak sudah didedah..orang yang menyanjung DAP sebagai sebuah parti yang suci sebenarnya telah ditipu hidup-hidup..


Masihkah anda ingat kempen Save Malaysia Stop Lynas..ketika itu ramai peminpin DAP mengutuk Barisan Nasional kononnya hendak bunuh rakyat..mereka dakwa kilang tersebut bahaya kerana radiasi yang boleh membawa maut..sebenarnya mengikut kawalan alam sekitar Lynas mematuhi segala prosedur keselamatan dan kadar radiasi Lynas tidaklah seteruk mana..orang yang menonton televesyen 4 jam sehari terdedah radiasi lebih teruk sehingga 10 kali ganda daripada kilang Lynas..di bawah ini kami kongsikan grafik supaya anda lebih mudah faham :


Bab Lynas DAP ibarat superpower kononnya mahu menyelamatkan umat Manusia..tetapi kilang haram yang memperoses habuk kayu yang ternyata menjejaskan kesihatan penududuk sekitar dibiarkan tanpa sebarang usaha untuk memberhentikan operasi...

Lebih malangnya Exco Alam Sekita Penang, Phee Boon Poh sendiri hanya mahu menangguhkan proses meruntuh di masukkan ke dalam Program Pemutihan..

Apa yang menghairankan kita..bukan sahaja kilang tersebut mencemarkan alam sekitar..malah kilang tersebut juga tiada lesen perniagaan yang dikeluarkan oleh Majlis Perbandaran Seberang Prai, Tiada kelulusan pelan rancangan, tiada pelan bangunan dan tiada lesen MPSP..

Soalnya apa yang istimewanya kilang tersebut sehingga minit mesyuarat kerajaan negeri meluluskan dasar kilang-kilang garam yang dibina sebelum Mac 2008 tidak dirobohkan..

Isu ini menjadi besar dan menimbukkan pertikaian ramai..Antar individu yang berang dengan sujap hipokrit DAP ini ialah Dr Wee Ka Siong..


Beliau berang dengan sikap DAP yang bersifat double standard terhadap kilang dan Lynas yang ternyata selamat..

Menurut Dr Wee "Sudah 9 tahun DAP berkuasa..tetapi sikap mereka untuk terus menyalahkan Barisan Nasional adalah tidak patut"

Dr Wee memberi amaran bahawa kerajaan Lim seharusnya berhenti untuk terus menyalahkan BN atas kelemahan diri mereka sendiri..

"9 tahun tempoh yang cukup untuk mengambil tindakan ke atas kilang haram yang menjejaskan kesihatan penduduk dan alam sekitar"jelas Dr Wee lagi..

Dalam pada itu, parti Gerakan mendakwa 11 daripada 500 penduduk di Sungai Lembu disahkan menghidap kanser..

Jika benar DAP pejuang alam sekitar seperti kempen Lynas yang maha fitnah..mengapa tidak mereka bertindak ke atas kilang haram tersebut..

Inilah contoh sikap pembangkang..menghasut rakyat BN tak bagus..tetapi bula mereka berkuasa..tiada perubahan dilakukan..bila dikritik mereka alihkan isu ini kepada BN pula..

Kalau Dr Wee kata mereka munafik..kami pula kata mereka parti penuh tipu muslihat dan gagal!!!

No comments:

Post a Comment