Sunday, 1 October 2017

DAP ternyata gagal mentadbir hingga musnahkan P.Pinang

MCA menyifatkan Kerajaan DAP Pulau Pinang gagal melaksanakan perancangan dan pentadbiran berkesan walaupun sudah memerintah selama sembilan tahun.
Presidennya, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, sehingga kini Ketua Menteri, Lim Guan Eng berterusan menyalahkan kerajaan terdahulu berhubung isu rakyat yang gagal diselesaikan.
Ujar beliau, Guan Eng tidak dapat memberikan pembangunan kepada rakyat negeri ini walaupun sebelum ini DAP menabur pelbagai janji.
“ Beliau cuba memanipulasi isu di negeri ini yang mana perkara ini sudah berlarutan sejak sekian lama termasuk dalam isu banjir. Rakyat sudah muak dengan permainan politik ini,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen MCA negeri di Pulau Pinang semalam.
Katanya, sikap berkenaan hanya memusnahkan negeri ini kerana pelbagai masalah lain seperti kesesakan lalu lintas dan isu alam sekitar juga tidak dapat diselesaikan oleh DAP.
Sementara itu, beliau menjelaskan MCA sudah menyerahkan senarai nama calon parti berkenaan yang akan bertanding dalam Pilihan Raya Umum (PRU) Ke -14 kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk penelitian.


No comments:

Post a comment