Tuesday, 31 October 2017

Tol Bukit Kayu Hitam Tetap Mansuh


Menerusi perkongsian blogger pembangkang melalui sekeping gambar yang menunjukkan perpindahan Plaza Tol Bukit Kayu Hitam ke lokasi baru bermula 1 November 2017 menerusi artikel beliau << KLIK SINI >> . Menerusi dakwaan fitnah beliau konon-kononya tol berkenaan gagal dimansuhkan berikutan perpindahan Tol berkenaan di tempat baru dan kutipan tol akan diteruskan di tempat baharu.

Dakwaan fitnah tersebut hanyalah bersifat populis dan dakwaan dangkal pembangkang yang gagal mendapatkan penjelasan yang sebenarnya dari pihak PLUS. menerusi Bajet 2018 yang diumumkan baru-baru ini, Datuk Seri Najib mengumumkan Kerajaan memutuskan bakal memansuhkan kutipan tol di Plaza Tol Batu Tiga dan Sungai Rasau, Selangor; Bukit Kayu Hitam, Kedah; dan Eastern Dispersal Link, Johor bermula 1 Januari 2018.

Dalam masa itu, Pihak PLUS telah mengeluarkan kenyataan Akhbar bagi menjawab fitnah tersebut.PLUS Malaysia Berhad (PLUS) yang memaklumkan bahawn operasi di Plaza To Bukit Kayu Hitam di KM0.65 di Lebuhraya Utara-Selatan akan berpindah ke lokasi baharu  di KM1.0 mulai jam 5:00 pagi, 1 November 2017.

Namun demikian, selepas beroperasi dl lokasi baharu pada tarikh tersebut kutipan lot di Plaza Tol Bukit Kayu Hitam berkuatkuasa sehingga 31 Disember 2017 sahaja. Lokasi  yang  baharu  ini  adalah  sebahagian  daripada  projek  pembangunan KompleksImigresen.  Kastam. Kuarantin & Keselamatan (ICQS) Bukit Kayu Hitam yang baharu.

No comments:

Post a comment