Sunday, 4 February 2018

TEMBELANG GUAN ENG JUAL TANAH MALAYSIA KEPADA PIHAK ASING SEMAKIN TERDEDAH!!!


Sedar atau tidak, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng sedang bersendirian. Rakan-rakannya dari DAP pun tidak berani campurtangan untuk membantunya keluar daripada permasalahan yang dia sendiri buat. Tony Pua, Anthony Loke, Teresa Kok bahkan Lim Kit Siang sendiri pun tidak berani mempertahankan Lim Guan Eng dan skandal terowong dasar laut Pulau Pinang yang sedang mendapat perhatian dan diperkatakan oleh dunia media sosial.

Campurtangan daripada rakan-rakannya yang lain, hanya akan mempercepatkan Lim Guan Eng dihumban ke penjara memandangkan kes tersebut sedang dalam siasatan SPRM. Dan Lim Guan Eng tahu, SPRM mengambil kira pelbagai maklumat dan fakta daripada mulut para pemimpin DAP sendiri terutama Exco-Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang sebelum ini sering mengeluarkan pelbagai kenyataan bercanggah termasuklah jumlah pembayaran yang telah dibuat untuk syarikat konsesi terowong dasar laut Pulau Pinang.

Maka tidak hairanlah mengapa akhirnya Lim Guan Eng mengambil keputusan untuk bercakap sendiri bagi mengurangkan masalah dan peracnggahan. Dengan kata lain, Lim Guan Eng cubca meminimakan segala kesalahan yang boleh mendedahkannya kepada masalah perundangan.

Namun yang pasti, Lim Guan Eng benar-benar kalut kerana skandal rasuah, penyelewengan dan hipokrasinya tidak lagi dapat diselindungi.


teruskan membaca-- Sumber :theflyingkick

No comments:

Post a comment