Tuesday, 20 March 2018

Dr. Mahathir hanya alat DAP pecahkan undi Melayu


KUALA LUMPUR 20 Mac – Tun Dr. Mahathir Mohamad yang dicalonkan sebagai Perdana Menteri sementara Pakatan Harapan diketuai DAP hanya dipergunakan parti itu semata-mata mahu memecahkan undi orang Melayu.

Pandangan itu dilontarkan oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa yang percaya kepemimpinan DAP terutamanya Lim Kit Siang melihat elemen nostalgia terhadap kepemimpinan bekas Perdana Menteri itu mampu menjadi senjata untuk memecahkan UMNO serta orang Melayu.

“DAP tahu dalam percaturan politik negara, mereka kuat satukan kaum Cina di belakang kerana politik polarisasi dan mencari jalan untuk memecahkan orang Melayu.

“Jadi, DAP ‘tolak’ Dr. Mahathir ke depan, pemimpin mereka seperti Kit Siang pula duduk di belakang, guna elemen nostalgia Dr. Mahathir untuk pecahkan undi Melayu. Beliau melihat hanya Dr. Mahathir mampu melakukannya,” kata beliau.

Annuar berkata demikian ketika menjadi tetamu Sembang Online bersama Tan Sri Annuar Musa bertajuk `Pembangkang terpalit sejarah kelam Mahathir’ di laman Facebook Utusan Online hari ini. - UTUSAN ONLINE

No comments:

Post a comment