Sunday, 18 March 2018

Drama Apa Lagi Guan Eng?Kau orang pernah tengok manusia tengah gelabah biawak? Baru-baru ini timbul video Guan Eng sedang joget mambung depan kanak-kanak sekolah dalam program Tuisyen Negeri yg dilancarkan Guan Eng. Depan budak2 dia menunjuk perangai manusia hilang pertimbangan dengan menanam perasan benci kepada kerajaan melalui lagu ABC terhadap kerajaan.

Sebenarnya LIm Guan Eng bukanlah dalam kategori "gelabah Biawak" (ala kau org pernah tengok biawak terkejut kehadiran kereta ketika melintas jalan) tetapi Guan Eng sedang dalam fasa tertinggi iaitu Fasa "Babi Hutan Cedera" sebab tu kalau dia radung semua benda dia randuk!

Semuanya berpunca kerana "dari pembohongan demi pembohongan yang terkantoi" atau tidak keterlaluan untuk kata Lim Guan Eng nak jadi penipu bersiri tapi makan diri.

Ini merujuk baru-baru ini Lim Guan Eng sedang mengarah babak Drama Baharu bagi episod mahu menuntut penjelasan berhubung isu rundingan pembayaran RM22juta oleh Syarikat Zenith kepada Gahananaraja dan berberapa pihak lain untuk menutup kes Skandal Terowong Dasar Laut.

Ghananaraja bukanlah pelakon layar dalam Drama Guan Eng tetapi cerita sebenar yang telah disunting Guan Eng dan diganti kepada babak Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim yang sebelum ini dituduh Guan Eng sebagai penerima rasuah tersebut.

Hakikatnya Ghananaraja adalah watak cerita sebenar yang tampil mengaku kenal ramai orang politik hingga mampu senyapkan skandal Terowong Dasar Laut. Babak ini telah menyebabkan Ghananaraja telah diberkas dan didakwa SPRM terhadap satu kes menerima suapan RM19 juta.

Guan Eng cuba aliih perhatian dengan menuduh DS Abdul Azeez terlibat dalam sebahagian kes suapan ini, ialah "cara terbaik Guan Eng Fikir" untuk cuci tangan dan DS Azeez kambing hitamnya. Tetapi bila SPRM menafikan DS Azeez terlibat malah DS Azeez juga membuat laporan polis untuk membersihkan namanya serta saman Guan Eng.

Baru Guan ENg nak persoal Syarikat Zenith kenapa mesti bayar RM22juta untuk tutup kes tapi kali ini tanapa babitkan DS Azeez. Persoalannya kenapa Guan Buat setelah kantoi mengkambinghitamkan DS Azeez?

Bila 2 gambar hubungan gembira dari 2 sesi swafoto Guan Eng bersama Ghananaraja muncul. Guan Eng cuba alih isu ini dengan sengaja menyebarkan video ABC GST yng mana dia adalah badut terjoget-joget depan kanak-kanak kecil yang jelas menunjukkan bukan karekter seorang ahli politik berwibawa hingga sanggup merosak pemikiran kanak-kanak demi politik peribadi. Walaupun ini kaedah terkini Poltik Entertainment iaitu Guan Eng mahu alih perhatian rakyat yang dia seorang "badut Terhebat" dengan menggunakan kaedah paling tidak bermaruah sebagai Ketua Menteri.

Hakikatnya ini lah fasa Babi Hutan Cedera. Guan Eng sedang pening babi hutan terlanggar pohon besar yang ytelah berakar subur merendang memayung rakyat dari panas bahang matahari selama lebih dari 72 tahun.

PecahPalakMikir

No comments:

Post a comment