rubiconproject.com, 9655, RESELLER, 0bfd66d529a55807)

Sunday, 18 March 2018

Malaysia Kini Ubah Kandungan Doa Qunut NazilahSeperti biasa, pemberitaan berniat jahat oleh MalaysiaKini, media pro-PH yang kaki spin dan sentiasa mengangkat berita yang anti-agenda Islam.

“Ya Allah hancurkan kumpulan mereka, pecahkan pakatan mereka!”, ini sebahagian teks Doa Qunut Nazilah. Pakatan bukan semestinya merujuk Pakatan Harapan (PH)!

------------------------------
Untuk pengetahuan pemberita MalaysiaKini, berikut merupakan teks Doa Qunut Nazilah beserta terjemahannya:

اللهم أَعِزَّ الإسلامَ و المسلمين , اللهم أَذِلََّ الشِركَ و المُشرِكِين , أللهم انْصُرْ اخوانَنَا المسلمين و المجاهدين و المُسْتَضْعَفِين , فى كل مكان و فى كل زمان.

Ya Allah! Muliakan Islam dan seluruh Muslimin. Ya Allah! Hinakan Syirik dan Musyrikin. Ya Allah! Tolonglah saudara-saudara kami Muslimin dan Mujahidin dan golongan-golongan lemah, di semua tempat dan di setiap masa.

اللهم دَمِّرْ أعْدَائَك أعداءَ الدِّين , اللهم أهْلِكِ الكَفَرَةَ و الشِرْكَ و المُنَافقين , اللهم اِنَّنا نَجْعَلُ فى نُحُورِ أعداءِنَا و نَعُوذُ بِك مِن شُرُورِهِم, اللهم بَدِّدْ شَمْلَهُم و فَرِّقْ جَمْعَهم و شَتِّتْ كَلِمَتَهم و زَلْزِلْ أَقْدَامَهم و سَلِّطْ عليهم كَلْبًا مِن كِلَابِك

Ya Allah! Binasakan musuh-musuhMu, musuh-musuh agama (Islam). Ya Allah! Hancurkan Kekufuran, Syirik dan Munafiq. Ya Allah! Sesungguhnya kami jadikan pada leher-leher musuh kami (kami serah kepadaMu) dan kami berlindung denganMu dari kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah! Cerai-beraikan himpunan kumpulan mereka, pisahkan kesatuan pakatan mereka, selerakkan kalimah-kalimah mereka, gegarkan ketetapan mereka, Kalahkan mereka dengan anjing dari anjing-anjingMu.

يا قهَّار , يا جبَّار , يا مُنْتَقِم , يا الله , يا الله , يا الله , يا رب العالمين

Wahai Tuhan yang Maha Gagah, Wahai Tuhan yang Maha Keras, Wahai Tuhan yang Maha Membalas, Wahai Allah, Wahai Allah, Wahai Allah Tuhan sekalian alam.

اللهم يا مُنْزِلَ الكتاب و يا مُجْرِىَ السَحاب و يا هَازِمَ الأحزاب , اِهزِمهُم , وانصُرْنا عليهم

Ya Allah, Tuhan yang menurunkan Kitab, Yang menggerakkan awan, Yang mengalahkan tentera Azhab, Kalahkan mereka, dan bantah kami dengan memberi kemenangan untuk kami!

اللهم انت قَوِىٌّ و نَحْنُ ضُعَفَاء , نَشْكُوا ضُعْفَ قوتِنا , اللهم انت ربنا و نحن عبادك

Ya Allah, Engkau berkuasa, kami lemah, kami mengadu kelemahan kami. Ya Allah! Engkau Tuhan kami dan kami adalah hamba-hambaMu.

اللهم ارْزُقْنا شهادةً فى سبيلك , ربنا أتنا فى الدنيا حسنة و فى الأخرة حسنة , وقنا عذاب النار

Ya Allah! Rezekikan kepada kami syahid di jalanMu. Ya Allah! Berikan kepada kami kebahagiaan di dalam kehidupan di dunia ini dan kebahagiaan juga di Akhirat, dan selamatkan kami dari Azab Neraka.

وصلى الله على رسوله الكريم , و على أله و صحبه أجمعين , و الحمد لله رب العالمين


Malaysia kini dikesan menukar tajuk untuk artikel ini sahaja sebanyak 3 kali

No comments:

Post a Comment