Friday, 30 March 2018

Najib Terbukti Utamakan Rakyat


Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan, slogan yang begitu bermakna di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak.

Menerusi slogan tersebut, negara merasakan satu transformasi kepimpinan berlaku dan perkhidmatan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) bertambah baik dan rakyat mendapat manfaat.

Penekanan Najib terhadap pembangunan luar bandar mendapat impak positif di mana rakyat luar bandar memperolehi pembangunan sewajarnya tahun demi tahun.

Jurang ekonomi bandar dan luar bandar semakin rapat. Antara tahun 2010 sehingga 2016, Najib berjaya membawa pembangunan yang cukup memberangsangkan.

Sejumlah 94,602 rumah penduduk luar bandar seluruh Malaysia telah bina dan dibaikpulih manakala 350,094 rumah di luar bandar telah menerima bekalan air bersih.

Sejumlah 153,821 rumah lagi telah menerima bekalan elektrik selain akses jalan raya sepanjang 4,782 kilometer sudah pun disiapkan.

Ini membuktikan dasar transformasi negara di bawah kepimpinan Najib begitu menitik beratkan pembangunan berteraskan rakyat.

Terbukti dasar kerajaan BN tidak akan meminggirkan setiap rakyat yang berhak untuk menikmati pembangunan yang menyeluruh.-Sarawakiana

No comments:

Post a comment