Monday, 4 March 2019

Pengalaman Yang Tak Dapat Dilupakan Oleh Pesakit Di Wad C13 Hospital Pulau Pinang

Gambar : Kiriman Dari Pesakit Yang Puashati

HOSPITAL PULAU PINANG
WAD C13


kami nak share sikit dgn semua pasal wad niey...

Hari pertama kejadian yang mana tangan luka parah terkena pisau.. Terus bergegas ke klinik bersatu sg batu.. Smpai kat sana doktor xleh nak buat apa, minta staff bersihkan luka dan balut n buat surat untuk refer ke hospital... Lepas dah setel bil, ke hospital balik pulau... Smpai sana, depa mintak untuk ke GH....

Tiba di wad kecemasan pukul 4 pagi... N jumpa seorang doktor incharge di situ.. Nama dirahsiakn.. Haha... Mngkin keadaan di wad kecemasan agak kelam kabut dgn ramai pesakit, hati niey mula risau klu bigboss ditahan wad bukan sbb apa... Sbb risau layanan kasar doktor n misi mcm yg sllu kita dengar klu kena masuk hospital kerajaan niey....

Pukul 2 ptg, msuk WAD C13....
Perjalanan bermula....
Semuanya jangkaan awal meleset sama sekali...
Layanan yg diberikan tersangatla baik...
Layanan dari doktor, misi sgt2 terbaik...
Sepanjang di wad, kami xpernah lngsng jumpa misi yg muka cengeng, yg badmood.. Xjumpa lngsng doktor yg kerek, yg pndang rendah kat pesakit.....

Allahuakbar... Emosi stabil sgt2 bila dok sana.. Mcm check in hotel.. Dpt rehat yg secukupnya... Ibarat 1 keluarga besar....
Xpernah lgi jumpa layanan yg sebegini baik selain di klinik kesihatan teluk kumbar.... The best staff forever.....

Doktor yg xlngsung lokek ilmu, yg xsegan untuk berjalan dri tingkat bwah smpai atas mcm kwn2.... Doktor yg sllu menasihati dri byk aspek...

Misi yg baik hati... Layanan yg sgt tiptop.. Bukan untuk pesakit malahan untuk peneman...

Bygkan dlm wad tu, mcm2 kerenah pesakit ada... Tp lngsng kami xdengar misi marah2 n menjerit dekat pesakit... Mulianya hati depa.. Tabahnya mereka... Ikhlasnya mereka dlm melaksanakan tnggungjwb mereka... Xpernah dgr rugutan... Xpernah tgk depa berkumpul untuk bergosip.. Msg2 dgn tugas msg2....

Xterbalas budi kalian semua.... Semoga allah kurniakan rezeki yg melimpah ruah kepada kalian... Semoga allah merahmati hidup kalian.. Semoga allah panjangkan usia kalian untuk terus ikhlas menjaga pesakit2....

Alangkah tenangnya pesakit andai semua kakitangan bersikap mcm tu...

Staff c13
Jasa anda xmmpu kami balas...
Hanya doa untuk kalian mmpu kami beri...

Xlupa jugak untuk doktor n misi yg menjalankan pembedahan... Ampun dan maaf dipinta atas slh silap kami.. Trima ksh sbb buat yg  terbaik untuk menyelamatkan semua pesakit....

Besar jasa kalian buat kami ☺️

Pengalaman yg x akan kami lupakan... Sekurangnya Pengalaman niey dah boleh buat lupakan pngalman yg lepas di GH...

#hospitalbesarpulaupinang
#wadc13

2 comments:

  1. Penang GH memang best. Nurse & Doctor pun semua baik. BERSIH & Up to date. Highly recommend.

    ReplyDelete
  2. C13 my 1st posting.... Bz but happy working

    ReplyDelete