Saturday, 16 March 2019

Tragedi Christchurch: Rahimi kini kritikal selepas peluru berjaya dikeluarkanHati ibu mana yang tidak risau apabila mendapat berita bahawa anaknya berada dalam keadaan kesakitan, namun itu yang terpaksa ditanggung ibu kepada rakyat Malaysia Rahimi Ahmad, salah seorang mangsa yang cedera dalam serangan di Masjid Christchuch, New Zealand.

Rokiah Mohammad, 65 mengetahui berita tersebut setelah dimaklumkan menantunya Norazila wahid melalui panggilan telefon petang tadi.Disebabkan jarak yang jauh, Rokiah hanya mampu berdoa kepada Allah supaya anaknya diselamatkan walaupun di dalam hatinya sudah meronta-ronta mahu melihat dengan mata sendiri keadaan anak kesayangannya itu.

Difahamkan, Rahimi antara dua orang rakyat Malaysia yang dipercayai mengalami kecederaan ekoran dari tembakan rambang tersebut.

Menurut makluman daripada isterinya, peluru berjaya dikeluarkan daripada perut Rahimi namun keadaannya sedang dikhabarkan kritikal.

Bagaimanapun, anak Rahimi tidak mengalami sebarang kecederaan.

Malah angka kematian juga dijangka meningkat kerana ramai mangsa yang cedera itu berada dalam keadaan kritikal, semoga Allah memanjangkan usia mereka dan segala urusan dipermudahkan.

No comments:

Post a Comment