Friday, 12 April 2019

Perbezaan jenis susu kurma dipasaran



Berikut adalah perbandingan 3 jenis/jenama susu kurma; Farm Fresh (FF), Goodday (GD), dan Dutch Lady (DL) yang ada di pasaran.

Bila dah ada beberapa jenis ni, yang utama pastilah kita nak tau ada beza ke? Apa bezanya?

Mana yang paling sedap? Seterusnya mestilah nak tau ingredients/bahan-bahan yang terkandung. Betul tak?

Secara umum, semua susu ini menggunakan EKSTRAK KURMA sebenar. Itu TIDAK PERLU DIRAGUKANπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ



Berikut antara bahan yang penting untuk kita ketahui terkandung untuk susu-susu berikut:
FF: Susu Segar, Ekstrak Kurma.
GD: Pepejal Susu, Ekstrak Kurma, Sukrosa, Pewarna.
DL: Pepejal Susu, Ekstrak Kurma, Sukrosa.

Lepas baca, saya pun minum untuk rasa ☺
Mana paling sedap? - FF
Mana paling manis? - GD

Untuk visual, boleh tengok gambar. Selamat menyambut Ramadhan semua. Minum susu dan kurma memang terbukti memberi khasiat dan tenaga untuk kita dan ianya Sunnah Rasulullah πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Sumber: Markas Si Kecil - Malaysia

No comments:

Post a Comment