Friday, 26 July 2019

#BatuFeringhi Imigresen Pulau Pinang gempur PATI berniaga di Pasar Malam

Tahu apa yang dibuat itu menyalahi undang-undang dan peraturan namun sikap tamak terus menguasai diri sehingga sanggup mencabulinya.

Itu sikap para peniaga pasar malam sepanjang jalan di Batu Feringhi yang tidak serik menggajikan Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) berjualan di gerai-gerai berkenaan.

Namun begitu pihak berkuasa tidak akan tunduk malah akan menggandakan usaha mengatasi perkara ini secara lebih menyeluruh lagi.
Ini terbukti apabila Jabatan Imigresen Malaysia Pulau Pinang (JIMPP) bersama-sama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Pulau Pinang mengadakan Operasi Bersepadu di kawasan pasar malam terbabit.

Dengan keanggotaan 18 pegawai JIMPP dan 20 pegawai KPDNHEP, operasi yang berkenaan telah dijalankan berdasarkan skop tugas dan bidang kuasa masing-masing.

Namun operasi yang dijalankan itu turut menghadapi masalah seperti sebelumnya apabila pergerakan pasukan operasi telah dihidu oleh tonto yang menjaga kawasan terbabit.

Ketika pemeriksaan dijalankan, ada di antara gerai-gerai terbabit ditinggalkan dengan barangan jualan dibiarkan begitu saja. Sungguhpun begitu, tindakan pantas anggota penguatkuasa imigresen telah berjaya memeriksa dua gerai menjual beg tangan dan barangan aksesori telefon serta berjaya menangkap 2 lelaki warga Bangladesh yang sedang berniaga di gerai-gerai terbabit.

Menurut Pengarah Imigresen Negeri Pulau Pinang Muhamad Husni Mahmud, "anggota penguatkuasa telah memeriksa gerai-gerai sepanjang jalan terbabit dan berjaya menahan dua lelaki warga Bangladesh kerana gagal mengemukakan dokumen atau Pas yang sah dan disyaki melanggar peruntukan di bawah Seksyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959/63".

Menurut beliau lagi "siasatan lanjut bagi mengesan majikan kedua-dua gerai terbabit akan dijalankan untuk dikenakan tindakan sewajarnya".

Sementara itu KPDNHEP juga turut memeriksa barangan jualan serta mengenakan tindakan ke atas para peniaga yang didapati gagal mematuhi peraturan dan undang-undang sedia ada.

Tindakan operasi bersepadu ini akan terus dilaksanakan malah akan diperhebatkan lagi dengan penglibatan agensi penguatkuasaan bagi membendung dan membenteras masalah PATI seadanya.

Dato' Mohd Azis Bin Jamman
Kementerian Dalam Negeri (KDN)
Jabatan Imigresen Malaysia
Friends Of Immigration
Friends of Immigration 2.0
Chow Kon Yeow 曹觀友
Dato' Ir. Ahmad Zakiyuddin ADUN Pinang Tunggal

4 comments:

 1. BODOH betul lah IMMIGRESYEN/KDN ni - patutlah hang cuma TANGKAP 2 GERAI dan 2 WARGA2 ASING! Yg. hang bagi tau nak buat SERBUAN ni kat si SAMSENG2 SAMPAH DAP PERASUAH/PEROMPAK/PENJAJAH/PENGGANAS/PENIPU/PENYANGAK homo jijik ZIONIS ISrael tu apasal?!! Dan siapa 'NGO' FRIENDS of IMMIGRATION tu oi - DEDAHkan, rakyat BERHAK tau, ini mcm. puaka2 BERSIH PENGGANAS tu aja!!

  Patutnya mENYAMAQlah dulu, IMMIGRESYEN/KDN BANGANG oi!! Inilah akibatnya bila si yiddin dah kena BLACKMAIL sampai MAMPOS oleh DAPembunuh - sbb. GILA SEKS dgn. BINI Cina HAKIM PARIA, si PELACUR Cina terKANGKANG hanyir berLENDIR, yg. disyaki EJEN DAPembunuh! Kami jumpa 2 @ 3 sj- PENIAGA2 Islam/Melayu dan GERAI2 MAKAN juga diDOMINASI oleh puaka2 PENDATANG DAPpembunuh!!!

  Kerana, masa kami ke situ dulu - PASAR MALAM Batu Feringgi yg. RASIS tu diDOMINASI si GANGSTER2 DAPpembunuh, yg. ada sampai MEMILIKI 5 GERAI seklai! Kami dah buat ADUAN pd. KDN dulu - tapi mcm. biasa, HABUK pun TAK DAK!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lihatlah betapa amat dasyat BENCANA yg. akan MENIMPA lagi NEGARA ISLAM dan bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, sekiranya anwar PARIA HOMO jadi PM dan TUAN GUAN ENG bangkai ANJING/SAMSENG2 DAP ANJING homo jijik ZIONIS ISrael dia, yg. amat ANTI-Islam/umatnya, menjadi TIMBALAN PERDANA MENTERI!! NEGARA ISLAM kita akan jadi ISrael-no 3, selepas SINGAPURA!!

   Bahkan SEKARANG pun, si DAPpembunuh ni makin MENGGANAS dan ANGKUH - kerana BARUA2 Islam/Melayu depa yg. telah diGENGGAM dgn. BLACKMAIL2 akibat SKANDAL2 SEKS/HOMO/RASUAH dsnya! Cthnya si yiddin dah kena BLACKMAIL sampai MAMPOS oleh DAPpembunuh ni - sbb. GILA SEKS dgn. BINI Cina HAKIM PARIA, si PELACUR Cina terKANGKANG hanyir berLENDIR, yg. disyaki EJEN DAPpembunuh!

   Sbb. itu, bukan main KURANG AJAQ, RASIS dan ANGKUHNya si DAP PENGGANAS/PENJAJAH ni, termsk. si BETINA2 ANJING depa, MENYAMAQ mcm. ANJING2 ZIONIS-tak tau MALU, dgn. BAJU2 KURUNG Islam/Melayu kita - utk. MARA mcm. PUAKA2 SAMSENG, ke pejabat MENTERI DLM. NEGERI/KDN, dlm. PERBINCANGAN amat RAHSIA, utk. membincangkan isu-isu KEWARGANEGARAAN si PENJAJAH2 ASING SIAL depa!!! Di -

   1. https://umno-online.my/2019/07/23/agenda-kewarganegaraan-terlalu-sulit-hanya-libatkan-pemimpin-dap-sahaja/

   Agenda Kewarganegaraan Terlalu Sulit, Hanya Libatkan Pemimpin Dap Sahaja?

   Oleh Zylan Moha

   UMNO Online
   23 July 2019; dan di

   2. https://umno-online.my/2019/07/23/isu-warganegara-bukan-dengan-cara-pintu-belakang-dr-asyraf-wajdi/

   Isu Warganegara Bukan Dengan Cara Pintu Belakang – Dr Asyraf Wajdi

   Oleh Farhana Malik

   UMNO Online
   23 July 2019

   Delete
  2. Tgk. juga si PENGGANAS2/PENJAJAH2/PEMBUNUH2 PARIA hindu hindrafHOMO-TAMIL EELAM Sri Lanka DAPpembunuh, yg. amat ANTI-ISLAM/umatnya, yg. makin BUAS ni - nak MENUNTUT lagi 'hak' PARIA Hindu depa, yg. kononnya diTINDAS, termsk. ‘hak‘ KERAKYATAN dan ‘KESAMAAN‘ HARAM JADAH PENIPU utk. hampir SETENGAH JUTA (350,000) si PENJAJAH2 atau PATI2 INDIA (disyaki MAJORITI adalah PATI2 Tamil Eelam Sri lanka yg. mudah dpt. IC PALSU dr. INDIA dan NEPAL utk. masuk ke negara kita ini)!!! Ini TAK termsk. yg. mudah dpt. IC2 PALSU kita kemudiannya, dan 200,000 anak2 PATI Bukan Islam dr. PARIA2 PENGGANAS Tamil Eelam SRI LANKA, NEPAL, INDIA, CHINA, FILIPINA,THAILAND, MYANMAR yg. juga akan dpt. KERAKYATAN tak lama lagi, melalui PENIPUAN ke atas UNDG2 PERLEMBAGAAN 15A, oleh si yiddin-GILA SEKS dgn. bini CINA Hakim (si PELACUR BETINA Cina ni disyaki EJEN DAPpembunuh, maka yiddin dah kena BLACKMAIL oleh DAPpembunuh sampai dia MAMPOS!!)!!! CELAKA betul!!! Lihat di –

   https://www.ismaweb.net/2019/05/12/hindraf-2-0-minta-tambah-tujuh-kerusi-parlimen-wakil-india/ (AWAS: ini blog DALANG DUA MUKA)

   Hindraf 2.0 minta tambah tujuh kerusi Parlimen Wakil India: Wakil rakyat BN, PH dituduh ketepi isu berkaitan masyarakat India

   Ole Fazleen Safina

   Isma Web net
   12/05/2019.

   Delete
 2. Kerana pendatang asing org malaysia yang berniaga semua susah. Masuk tgk kawasan telok kumbar kedai Siam berleluasa mana pihak yg terbabit. Boleh kah dgn cop blh buka kedai berniaga. Kami ank melayu susah. Kedai kereka mcm sampah dalam telok kumbar. Apakah nasib ank bangsa. Tolong bagi perhatian

  ReplyDelete