Tuesday, 2 July 2019

Kenapa aset MP Jelutong dipaparkan ‘kosong’,


Anggota Parlimen Pasir Ahmad Fadhli Shaari menggesa anggota parlimen Jelutong, RSN Rayer menjelaskan apakah punca menyebabkan asetnya dipaparkan sebagai ‘kosong’ dalam portal pengisytiharan harta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Cadangan ini sebenarnya ingin saya nyatakan sewaktu mencelah ucapan beliau petang ini di Dewan Rakyat, namun sayangnya beliau tidak memberikan laluan kepada saya,” kata Ahmad Fadhli dalam satu kenyataan malam tadi.

Ahmad Fadhli dalam kenyataannya meminta penjelasan mengapa pengisytiharan awal yang dibuat pada 11 Oktober 2018 menunjukkan Rayer tidak memiliki sebarang aset, walaupun menerima gaji bulanan sebanyak RM37,800.

“Adalah merupakan satu perkara yang menghairankan apabila ketika pengisytiharan dibuat pada 11 Oktober 2018, beliau tidak memiliki sebarang aset dan hari ini, beliau telah berjaya mengisytiharkan asetnya dengan ‘banglo dan kereta’ yang dimiliki,” jelasnya.

Rayer memberitahu portal berita FMT bahawa beliau telah mengisytiharkan semua harta kepada SPRM.

“Selepas menerima arahan daripada Pejabat Perdana Menteri, saya mengisytiharkan semua pendapatan dan aset saya.

“Saya tidak tahu mengapa SPRM mengisytiharkan bahawa saya mempunyai aset kosong,” katanya.

Ahmad Fadhli dalam kenyataannya mempersoalkan sama ada SPRM telah secara salah memaparkan aset dimiliki Rayer.

“Siapakah yang benar, ahli parlimen Jelutong atau portal SPRM?

“Atau mungkinkah pada waktu pengisytiharan dibuat, ahli parlimen Jelutong tidak memiliki sebarang aset dan hari ini selepas 10 bulan, beliau telah berjaya memiliki aset?’ soalnya.

Mkini

1 comment:

 1. Ituah, mana BETINA tipah koya-SPRM bangkai ANJING PENIPU dan PDRM bah. KOMERSIAL tak guna tu oioi?!!!! Mmg. si Menteri UNDG2 dr. PENDATANG Cina bangkai ANJING warisan HOMO-KULI SAMPAH DAP ANJING sial tu adalah si PENIPU betul dgn. rejim PEROM-PAK/PERASUAH PH-DAP bangkai ANJING sampah homo JIJIK ZIONIS ISrael dia!!

  Dahlah MENIPU psl. harta2 yg. diISYTIHARkan di MALAYSIA, mcm. kes2 bangkai2 ANJING Pendatang2 rayer PARIA dan guan eng ni, yg. PEROMPAK2/PERASUAH2 dr. rejim PH-DAP Anjing juga SEMBUNYI kat LUAR NEGERI termsk. melalui PROKSI termsk. melalui BETINA2 SIMPANAN JALANG depa, kaum keluarga, saudara mara dan kroni2 depa, lansung TAK diSIASAT oleh BETINA tipah koya/SPRM bangkai ANJING PENIPU tu!!!! Yg. ni dia TAK pula TERLALAK aaahh, si PUKIMAK PELACUR berNANAH dia, si PENDATANG Cina bangkai ANJING SAMPAH tu oi?!!! Di -

  1. https://khairulryezal.blogspot.com/2019/07/sn-rayer-dan-lim-guan-eng-menipu-dalam.html

  SN Rayer Dan Lim Guan Eng Menipu Dalam Pengistiharan Harta?

  Oleh Cucu Tok Selampit

  Khairul Ryezal blogspot com
  July 2, 2019;

  2. https://malaysiachoice.wordpress.com/2018/07/06/shukri-sprm-arah-kes-shafie-apdal-ditutup-saksi-miliki-akaun-rm29-juta-dibebaskan/

  Shukri SPRM arah kes Shafie Apdal ditutup, saksi miliki akaun RM29 juta dibebaskan

  Malaysia Choice wordpress com

  July 6, 2018; dan di -

  3. https://sabahkini2.com/en/news/1855/selepas-banglo-rm13-juta-kini-rumah-shafie-apdal-rm53-juta-no5-albion-street-london-terbongkar/view

  Selepas Banglo RM13 juta kini rumah Shafie Apdal RM53 juta No.5 Albion Street London terbongkar

  SabahKini2 com

  April 15 2019.

  ReplyDelete