Saturday, 17 August 2019

Sampai Bogel Hang Punya Urut?!George Town, 15 Ogos - Operasi yang dijalankan oleh Bahagian Penguatkuasa Imigresen Pulau Pinang lewat malam tadi dikejutkan dengan aksi bogel oleh pelanggan dan tukang urut wanita warga Thailand.

Wanita warga Thailand terbabit didapati sedang asyik 'mengurut' seorang lelaki warga tempatan sehingga tidak menyedari pemeriksaan yang dijalankan.

Pusat urut yang terletak di Lebuh Macallum itu antara 8 lokasi yang diperiksa dalam operasi yang disertai oleh 19 pegawai dan anggota.

Menurut Pengarah Imigresen Negeri Pulau Pinang Muhamad Husni Mahmud berkata, "Wanita warga Thai itu telah ditangkap kerana disyaki melanggar peruntukan di bawah Peraturan 11(7)(a) Peraturan-peraturan Imigresen 1963 dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan tindakan di bawah Peraturan 39(b) peraturan-peraturan yang sama kerana melanggar syarat-syarat Pas manakala lelaki warga tempatan itu pula telah diarahkan hadir ke pejabat imigresen untuk dirakam kenyataan bagi membantu siasatan".

Selain itu, sebuah pusat hiburan di Lebuh Sungai Pinang turut diserbu. 5 wanita antaranya warga Vietnam dan Thailand telah ditangkap kerana disyaki bekerja sebagai pegawai perhubungan pelanggan atau GRO. Kesemua mereka juga disyaki melanggar syarat-syarat Pas.

Menurut Muhamad Husni, “Operasi ini dilakukan bagi mengekang kehadiran PATI yang masuk menggunakan pas lawatan sosial namun bekerja di premis hiburan dan pusat urut.

“Di samping itu, beberapa premis restoran dan sebuah tapak pelupusan sampah antara lokasi sasaran. Hasilnya 3 lelaki dengan 2 India dan 1 Thailand  ditangkap di premis restoran manakala 5 lelaki Bangladesh pula ditangkap di sebuah tapak pelupusan sampah Hilir Sungai Kluang. Mereka disiasat di bawah Seksyen 6(1)(c) dan Seksyen 15(1)(c) Akta Imigresen 1959/63".

Kesemua tangkapan ditahan di Depot Imigresen Juru bagi tindakan lanjut jabatan.

Kredit Jabatan Imigresen Pulau Pinang

3 comments:

 1. Sepatutnya PATI2PELACUR SIAL ni serta PEMILIK ruamah2 URUT/PELACUR ni juga dikenakan HUKUMAN PENJARA BERAT serta bawah AKTA2 PELACURAN dan PEMERDANGANAN MANUSIA!! Dan HARAMkan depa masuk NEGARA ISLAM kita ni SELAMANya!!!!

  Tapi mungkin diBEBASkan oleh geng SAMSENG Penipu/Penjenayah PEGUAM NEGARA PARIA SAMPAH pundek bangkai ANJING DAP PENGGANAS tu!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bila juga IMMIGRESYEN nak TANGKAP si PEMBUNUH2/PEROGOL2/PEROMPAK2 Paria Tamil Eelam SRI LANKA yg. amat BAHAYA, GANAS, yg. BERSARANG sewenangnya kat KONDO2 MEWAH di NEGARA ISLAM kita ni, yg. PENGURUSANnya dr. puaka2 PENGGANAS DAPembunuh, dan. diTAJA oleh PARIA2 DAPembunuh (termsk. MENYAMAQ sbg. PEMANDU2 LORI yg. asyik MEMBUNUH umat ISLAM kita melalui KEMALANGAN2 JLNRAYA amat BUAS, atau MENYAMAQ sbg. pekerja2 KEDAI MAMAK PALSU utk. MERACUN makanan (yg. boleh sbbkan KANSER atau SAKIT JANTUNG atau bubuh DADAH, utk. MEROSAKkan jenerasi muda Islam/Melayu kita, dgn. menggunakan IC2 PALSU negara kita atau PASSPORT2 PALSU dr. INDIA/NEPAL) - yg. mesti diHAPUSkan habis2an!!!!!

   Delete
  2. Tgk. REPOT2 POLIS yg. BERLAMBAK2, terhdp. PENGGANAS ramasamy DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni-penyokong PENGGANAS PARIA HINDU Tamil Eelam Sri Lanka (LTTE) ni - yg. telah diTUTUP sewenangnya oleh POLIS/KDN (yiddin dah kena BLACKMAIL sampai MAMPOS oleh DAPembunuh - sbb. GILA SEKS dgn. BINI Cina HAKIM PARIA, si PELACUR Cina terKANGKANG hanyir berLENDIR, yg. disyaki EJEN DAPembunuh) atau PEGUAM NEGARA PARIA rasis BANGKAI ANJING pundek SAMPAH DAP PENGGANAS/PENJAJAH tu!! CELAKA betul PENIPUAN dan ROMPAKAN pd. oleh DAP bangkai ANJING pd. RAKYAT dan NEGARA ISLAM kita ni!!!!

   Dan Pertubuhan Pengganas Hindu yg. mahu MENUBUHkan DUNIA/NEGARA HINDU (HINDU NATION) yg. FASIS dan RASIS, RSS, yg. MENAJA BJP/MODI dan LTTE ini! Lihat di -

   1. http://dbsjeyaraj.com/dbsj/archives/31781

   Penang Deputy Chief Minister Prof.Ramasamy Should Resign from Public Office in Malaysia and Support LTTE in Personal Capacity.

   Posted by Administrator

   DBS Jeyaraj com
   on 10 July 2014;

   2. https://www.bhplus.com.my/berita/kes/2018/07/449963/laporan-polis-ke-atas-p-ramasamy

   Laporan polis ke atas P Ramasamy

   Oleh Mohd Helmi Irwadi Mohd Nor

   Berita Harian Online
   16 Julai 2018; dan di

   3. https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/07/20/igp-well-investigate-deputy-cms-alleged-links-to-ltte/

   IGP: We’ll investigate Deputy CM’s alleged links to LTTE

   Star Online
   20 Jul 2018.

   Delete