Wednesday, 7 August 2019

Tan sri BIADAP tidak menghormati bendera Malaysia 🇲🇾

Di dalam posting fb pages beliau (https://bit.ly/2OJCqdG), beliau tanpa segan silu telah melakukan 'flag desecration' terhadap Jalur Gemilang.

Gara-gara marah berikutan pelaksanaan pengajaran tulisan Jawi di sekolah jenis kebangsaan seorang pengerusi sebuah syarikat ternama didakwa menukar warna jalur putih pada Jalur Gemilang kepada warna hitam.

Tangkap layar hantaran yang dibuat oleh lelaki bergelar Tan Sri tersebut ditularkan oleh warganet yang menyifatkan tindakan tersebut sebagai biadab dan tidak menghormati bendera Malaysia.Dalam tangkap layar hantaran itu, Tan Sri berkenaan berkata, warna hitam tersebut berinspirasikan warna kasut hitam yang diperkenalkan oleh Kementerian Pendidikan.


"Menukar warna jalur putih pada Jalur Gemilang kepada warna hitam.

"Ini mungkin projek yang akan diperkenalkan oleh Kementerian Pendidikan selepas mewajibkan Jawi sebagai keutamaan berbanding 'Tangkap Jho Low' dan 'Pendakwaan Najib'. Hahaha," tulis lelaki berkenaan.

Tangkap layar Facebook seorang Tan Sri yang menukar warna jalur putih Jalur Gemilang kepada warna hi
Tangkap layar Facebook seorang Tan Sri yang menukar warna jalur putih Jalur Gemilang kepada warna hi
Pada hantaran yang telah dipadamkan di Facebooknya itu, Tan Sri berkenaan juga berkongsi pautan sebuah artikel yang ditulis beliau berhubung isu pelaksanaan pendidikan tulisan Jawi.

"Saya pasti semua orang tahu mengenai berita di Malaysia terutama berkaitan isu khat.

"Saya telah menulis artikel berdasarkan pandangan saya dan mungkin anda juga berkongsi sentimen yang sama," tulis Tan Sri tersebut. Dalam artikel itu turut diletakkan gambar Jalur Gemilang dengan jalur putih ditukar warna hitam.

Semakan di Facebook ahli perniagaan tersebut mendapati warganet meluahkan kemarahan terhadap tindakan Tan Sri berkenaan.

"Aik dah padam, kurang ajar ye. Ingat langsi sangat," komen Mohammad Asyraf Mohd. Nor.

"Adakah ini hantaran anda? Sangat kurang ajar," tulis Ahmad Yasir.

"Lucut balik jawatan Tan Sri dia ni," komen Amirul Sofyan Syafiq.-UTUSAN ONLINE2 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PEMBETULAN:

   Mana KETUA POLIS NEGARA?! hang TIDOQkah?! Adakah UNDG2 utk. JENAYAH hanya dikenakan pd. RAKYAT MISKIN - sdgkan si PENDATANG Cina SAMSENG DAPpembunuh ni diBIAQkan hanya kerana dia KAYA?!! Dan GUGURKan gelaran 'tan sri' dia ni!! KEPALABUTOH bangsa PENDATANG Cina RASIS ni!!!

   Ya, KESILAPAN amat MALANG buat ORANG ASAL Islam/Melayu kita adalah TIDAK berperang habis2an dgn. PENJAJAH British/ZIONIS KEPARAT utk. menuntut KEMERDEKAAN - tetapi terpaksa TUNDUK mcm. KULI, sewenangnya diPAKSA menerima BERJUTA Pendatang2 CINA dan INDIA sbg. ‘RAKYAT‘ di TANAH MELAYU, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni - yg. MAJORITI keturunan depa sekarang punyalah RASIS dan TAK tahu pun BERTERIMA KASIH walau setitik EMBUN, kerana diberi MENUMPANG kat TANAH MELAYU kita ni!!

   Mmg. patut diHALAU dr. TANAH MELAYU/NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ni, si Pendatang2 Cina/Paria BANGKAI2 ANJING dr. DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael, yg. amat RASIS, FASIS, SUPREMASIS, yg. amat ANTI-Islam/umatnya ini, termsk. dr. DONG2 KEPALABUTOH tu, waythamoorti, kulasegaran, ramasamy, ramkarpal, kor ming, ronnie, teresa, kit siang HOMO KEPALABUTOH berLENDIR HANYIR anak BERANAK tu dan ramai lagi!!

   Delete