Wednesday, 14 August 2019

Zakir Naik kata ucapannya disalah tafsir, berniat jahat..


SHAH ALAM - Pendakwah terkenal dari India, Dr Zakir Naik menafikan dakwaan yang mengatakan beliau mewujudkan suasana tidak harmoni di Malaysia sambil menjelaskan pengkritiknya salah tafsir berhubung ucapannya bagi tujuan politik dan menganiayanya.

Zakir menjelaskan, ketika ucapannya di Stadium Sultan Muhammad IV di Kota Bharu, 9 Ogos lalu, beliau memuji langkah Malaysia mengamalkan pendekatan Islam memberi layanan adil kepada masyarakat India dan menegakkan hak mereka.

Malah katanya, situasi itu berbeza di India di mana kerajaan India gagal melakukan perkara sama bagi melakukan sesuatu terhadap golongan minoriti.

“Tuduhan yang dilaporkan dalam media adalah bersifat jahat dan direka untuk bukan sahaja untuk mempolitikkan saya tetapi juga mewujudkan ketidakharmonian agama dalam masyarakat.

"Rakaman ceramah saya akan mendedahkan bahawa realitinya adalah bertentangan dengan apa yang dikatakan.

“Selepas pidato saya mengenai 'Salah tafsir tentang Islam', saya telah ditanya soalan khusus dari penonton mengenai isu Kashmir yang sedang berlangsung dan nasib umat Islam di India.

“Dalam jawapan saya, saya benar-benar memuji Malaysia dan kerajaannya kerana cara melayan minoriti Hindu dan memberi mereka hak yang wajar, sesuatu yang kerajaan India gagal melakukan dengan minoriti Muslim di India,” katanya.

Beliau berkata demikian melalui kenyataan media yang diberikan Penasihat Media Zakir, Aarif Malik yang berpangkalan di India kepada Sinar Harian bagi menjawab pidatonya yang diputar belit selepas tiga hari berlangsungnya majlis anjuran Kerajaan Kelantan itu.

“Mengenai tuduhan terhadap saya oleh kerajaan Narendra Modi (Perdana Menteri India), pendirian saya sangat jelas. Saya mendapati tidak adil bahawa sesetengah golongan Hindu di Malaysia seolah-olah mempercayai pemerintah Modi lebih daripada Interpol, atau mahkamah India, atau kerajaan Malaysia sendiri.

“Pujian saya terhadap kerajaan Malaysia pemerintahan secara Islamik dan adil terhadap minoriti masyarakat beragama Hindu, telah dimanipulasi bagi tujuan politik dan mencetuskan ketidakharmonian kaum,” katanya.

Zakir berkata, program pidatonya ketika itu berlangsung dengan jayanya walaupun terdapat kumpulan yang tidak menyukainya.

“Hadirin yang hadir terdiri daripada lelaki dan wanita Islam serta golongan media yang tidak mendapati sebarang kesalahan terhadap program sepanjang lapan jam dalam tiga ceramah saya termasuk sesi soal jawab.

“Walau bagaimanapun, selepas tiga hari, pengkritik saya menimbulkan isu yang tidak berguna. Sebarang percubaan untuk mengeruhkan keharmonian kaum adalah tidak adil untuk rakyat Malaysia dan saya yakin, Insya-ALLAH percubaan mereka ini akan gagal,” katanya.

Sumber : Sinar Harian

5 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. PEMBETULAN:

   YB Ustaz/Ulama TERKEMUKA, Dr. Zakir Naik terCINTA kita - TAK perlu APLOGETIK pd. ANJING2 PARIA PENGGANAS/PEMBUNUH HINDU dr. hindrafHOMO/Tamil Eelam Sri Lanka DAPpembunuh ni!! Tgk. KESETIAAN si PARIA PENGGANAS/PEROMPAK ramasamy DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni, pd. PENGGANAS/PEMBUNUH HINDU Tamil Eelam yg. telah MEMBUNUH/MEROGOL/MEROMPAK dlm. GENOSID2 amat KEJAM,bangsa BUMIPUTERA Katholik/Islam SRI LANKA ni!!

   Tgk. REPOT POLIS yg. BERLAMBAK2, terhdp. PENGGANAS ramasamy DAP bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael ni-penyokong PENGGANAS PARIA HINDU Tamil Eelam Sri Lanka (LTTE) ni - yg. telah diTUTUP sewenangnya oleh POLIS/KDN (yiddin dah kena BLACKMAIL sampai MAMPOS oleh DAPembunuh - sbb. GILA SEKS dgn. BINI Cina HAKIM PARIA, si PELACUR Cina terKANGKANG hanyir berLENDIR, yg. disyaki EJEN DAPembunuh) atau PEGUAM NEGARA PARIA rasis BANGKAI ANJING pundek SAMPAH DAP PENGGANAS/PENJAJAH tu!! CELAKA betul PENIPUAN dan ROMPAKAN pd. oleh DAP bangkai ANJING pd. RAKYAT dan NEGARA ISLAM kita ni!!!!

   Dan Pertubuhan Pengganas Hindu yg. mahu MENUBUHkan DUNIA/NEGARA HINDU (HINDU NATION) yg. FASIS dan RASIS, RSS, yg. MENAJA BJP/MODI dan LTTE ini! Lihat di -

   1. http://dbsjeyaraj.com/dbsj/archives/31781

   Penang Deputy Chief Minister Prof.Ramasamy Should Resign from Public Office in Malaysia and Support LTTE in Personal Capacity.

   Posted by Administrator

   DBS Jeyaraj com
   on 10 July 2014;

   2. https://www.bhplus.com.my/berita/kes/2018/07/449963/laporan-polis-ke-atas-p-ramasamy

   Laporan polis ke atas P Ramasamy

   Oleh Mohd Helmi Irwadi Mohd Nor

   Berita Harian Online
   16 Julai 2018; dan di

   3. https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/07/20/igp-well-investigate-deputy-cms-alleged-links-to-ltte/

   IGP: We’ll investigate Deputy CM’s alleged links to LTTE

   Star Online
   20 Jul 2018

   Delete
  2. Lihat apa makna pertubuhan PENGGANAS HINDU RSS di INDIA, yg. MENAJA akan PEMBUNUH2/PENGGANAS2 BJP-Modi/LTTE - yg. juga BERTAPAK kat NEGARA ISLAM kita ni melalui PENGGANAS2/PEMBUNUH2 PARIA Hindu bangkai ANJING, hindrafHOMO/LTTE dan PENAJA2 ramasamy/kulasegaran/rayer DAPpembunuh bangkai ANJING homo JIJIK Zionis ISrael depa ni!! Sbb.tu depa ni semua amat BENCI akan ISLAM/umatnya terutamanya bangsa ORANG ASAL Islam/Melayu kita, serta asyik MENIPU dan MEMPROVOKASI, kononnya kita 'pendatang' dan kononnya lagi, TANAH MELAYU pusaka nenek moyang BUMIPUTERA berzaman kita ini, asalnya, negara 'hindu'!! PDRM bah. TERORISMA - hang TIDOQkah?! Lihat di -

   https://medium.com/@stophindutva/what-is-the-rss-b69ad1d520ec

   Hindu Fascism 101: What is the RSS?

   By Alliance for Justice and Accountability

   Medium com
   Oct 25, 2018.

   Delete
  3. Dan lihat kaitan PENGGANAS2/PEMBUNUH2 PARIA HINDU RSS ni, dgn. PENGGANAS2/PEMBUNUH2 HINDU Tamil Eelam Sri Lanka (LTTE) ni, di -

   https://www.sabrang.com/gujarat/statement/hindutvalink.htm

   VHP's TIES WITH THE TIGERS ?
   By Dilip Simeon

   Sabrang com
   Update: April 25, 2002

   Delete
  4. Sbb. itu, NEGARA ISLAM kita ini juga patut amat RISAU psl. PENGGANAS2/PEMBUNUH2 RSS/BJP/LTTE-si EJEN2 ISrael/MOSSAD-CIA/US-NATO ni yg. MENYAMAQ sbg. PENGGANAS2 'ISLAM' - yg. MENGEBOM Gereja2 Katholik di Sri Lanka baru2 ini, utk. mengHASUT ke arah KEBENCIAN pd. ISLAM dan BUMIPUTERA Islam Sri Lanka, serta MENAKLUK Selat Palk dan Gulf of Mannar, Laut Arab (Arabian Sea) dan Bay of Bengal, dan akhirnya seluruh Lautan Hindi (Indian Ocean) [sbb. itu juga MALDIVES dan FIJI dah diTAWAN depa (oleh PENDATANG2 INDIA, termsk. melalui rejim Maldives yg. baru, yg. pro-MOSSAD/CIA/NATO depa), serta MYANMAR dan BANGLADESH juga mahu diTAKLUK depa]!

   Lihat PENGGANAS Zionis, John Bolton, yg. amat ANTI-ISLAM dan mahu MENGEBOM akan Mekah SUCI kita, waktu PERANG IRAQ amat JAHAT tu, oleh rejim2 PENGGANAS US/UK - tiba2 bukan main mesra dgn. rejim SRI LANKA (yg. dah diSERAP msk. EJEN2 PENGGANAS/PEMBUNUH Hindu Tamil Eelam ni), selepas PENGEBOMAN Gereja2 Katholik ni!! Lihat di -

   http://www.asiantribune.com/node/92759

   Sri Lanka: Unavoidable U.S. military influence is a reality

   Asian Tribune com
   2019-05-22

   Delete