Saturday, 25 January 2020

Tol Jambatan Pulau Pinang RM4.59 bermula FebruariPengguna Jambatan Pulau Pinang yang juga pemegang kad Touch n’ Go bakal menikmati diskaun tambahan kadar tol 18 peratus bermula 1 Februari ini selepas diskaun khas 20 peratus diumumkan sebelum ini.

Menteri Kewangan, Lim Guan Eng, berkata tambahan diskaun itu selaras dengan pengumuman dibuat kerajaan sebelum ini, yang memberikan diskaun 18 peratus kepada pengguna di semua lebuh raya milik PLUS Malaysia Bhd (PLUS) menurut lapiran Berita Harian Online.


Katanya, kadar baharu tol yang bakal dinikmati pengguna itu nanti akan dikira berdasarkan kadar asal tol berkenaan iaitu RM7.

Ini bermakna, kadar RM5.60 selepas diskaun 20 peratus sebelum ini tidak lagi terpakai.

“Pada masa ini, rakyat Pulau Pinang yang memegang Touch n’ Go di Jambatan Pulau Pinang membayar RM5.60 selepas diskaun khas manakala pengguna luar membayar kadar asal, RM7.

“Tetapi, bermula 1 Februari nanti pengiraan yang digunakan adalah, RM7 ditolak dengan 18 peratus (RM5.74) dan kemudian jumlah itu ditolak lagi 20 peratus menjadikan kadar baharu yang akan dibayar nanti adalah RM4.59.

“Bagaimanapun, bagi pengguna lain yang melalu Jambatan Pulau Pinang, mereka perlu membayar RM5.74 selepas ditolak 18 peratus diskaun,” katanya

14 comments:

 1. apply 1st bridge only? 2nd bridge

  ReplyDelete
 2. Pls extend goody to 2nd Bridge too!

  ReplyDelete
 3. Come with 20 more years extra Toll collection periods...😂😂😂
  #Tahniah

  ReplyDelete
 4. saya ingin berkongsi kesaksian saya tentang bagaimana saya menjadi kaya dan terkenal hari ini ... saya sangat tercekik oleh kemiskinan dan saya tidak mempunyai badan untuk membantu saya, dan juga saya mencari bantuan dari sudut yang berbeza tetapi tidak berhasil ... saya melihat orang di sekeliling saya semakin kaya tetapi kepada saya saya sangat malu dengan diri saya sehingga saya bertemu seorang lelaki dalam perjalanan dia sangat kaya dan dia seorang doktor jadi dia memberitahu saya sesuatu dan saya memikirkannya walaupun keluar hari sehingga keesokan harinya saya melihat ke atas dan saya terus mengulangi apa yang dia katakan kepada saya. "Jika anda ingin menjadi kaya cepat dan menjadi terkenal" anda perlu menyeberang hatimu dan melakukan apa yang ada dalam fikiran anda sehingga saya mencuba semua yang saya boleh untuk yang lain untuk saya lakukan seperti yang dia katakan jadi kemudian saya memberitahu sahabat saya tentang perkara yang sama maka kawan saya berminat dengan cadangan saya jadi saya memutuskan untuk melihat di internet dan saya dapati nombor mereka sehingga kami memutuskan untuk menghubungi mereka dan malangnya kami lakukan kerana mereka memberi arahan kepada kami untuk melakukan dan kemudian mereka memberitahu kami untuk mendapatkan beberapa keperluan dan semua yang lain ... jadi inisiasi ini membawa kami hanya seminggu dan kemudian pada persaudaraan yang hebat memberi kami $ 1,200,000 untuk memulakan hidup kami .... dan sekarang saya memberi keterangan bahawa jika dalam mana-mana anda mahu menyertai mana-mana persaudaraan yang hebat yang perlu anda lakukan adalah untuk anda menghubungi mereka kerana mereka sah dan mereka melakukan apa yang mereka mengarahkan mereka untuk melakukannya, jadi anda boleh juga whatsspa +2347051758952 morganilluminatirich@gmail.com

  ReplyDelete
 5. Data peribadi
  Negara Indonesia
  Nama: Arif Hidayat
  Alamat: Jl.ds.lamangkona tawaeli
  Telah dua tahun saya telah memberi keterangan mengenai bagaimana saya meminjam Rp30 juta dari Syarikat Pinjaman AVANT dan beberapa orang meragukan saya kerana tahap penipuan dalam talian. AVANT Pinjaman telah memberi saya satu perkara lagi untuk tersenyum kerana selepas menunaikan ansuran pinjaman bulanan yang saya meminjam sebelum ini, saya memohon kepada Cik Deborah bahawa saya ingin pergi untuk pengembangan perniagaan selanjutnya sehingga saya menyerahkan tambahan Rp250 juta setelah menjalani proses perundangan saya pinjaman telah diluluskan oleh pihak pengurusan dan saya menerima pinjaman saya dalam masa kurang dari 2 jam di akaun bank BCA saya. Saya tidak mempunyai cabaran dengan bank kerana Puan Deborah dan pasukan pengurusan pinjaman terhad Avant telah dianggap peminjam sah sehingga tidak ada masalah sama sekali.
  Untuk apa-apa pinjaman, saya sangat mengesyorkan Avant Loans Limited hari ini dan sentiasa
  e_mail: [avantloanson@gmail.com]

  WhatsApp: +6281334785906

  Semoga kedamaian, rahmat, dan berkat Allah juga menyertai anda.

  ReplyDelete