Sunday, 3 May 2020

Muzaffar Jakel Mohon Maaf Pada Semua Netizen, Perjelas Tindakan Beliau Semalam

Semalam di sidang media, Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan kebenaran untuk beberapa sektor perniagaan membuka kembali perniagaan mereka bermula 4 Mei ini dibawah perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat.
Pengumuman yang dibuat kerajaan ini memberikan peluang kepada peniaga untuk membuka kembali perniagaan dengan mengikutstandard SOP yang telah ditetapkan oleh MKN dan juga KKM.

“Nantikan kluster Jakel…”

Walau bagaimanapun, sebilangan rakyat Malaysia dilihat melontarkan perasaan tidak puas hati dan risau dengan kelonggaran yang diumumkan oleh kerajaan ini di media sosial.
Syarikat Jakel antara perniagaan yang mengumumkan bahawa gedung mereka bakal beroperasi semula pada 4 Mei ini. Namun, ramai mula menunjukkan tidak senang atas pembukaannya ekoran wbak COVID-19 ini lagi belum reda.

“SOP tu bahasa Melayu…”

Muzaffar Jakel dilihat memuat naik status di Instagram miliknya ekoran orang ramai mula mempertikaikan tindakannya untuk menjalankan perniagaan 4 Mei ini.

Saya minta maaf…

Ekoran terlanjur kata sebelumnya, Muzaffar Jakel memohon maaf perlakukannya dan membuatkan ramai orang salah faham.

SOP Jakel adalah…”

Muzaffar Jakel turut menjelaskan SOP yang bakal dibuat oleh gedung mereka apabila perniagaan bakal dijalankan kelak.
Beliau juga ada memuat naik posting meminta maaf di facebook beliau.
Salam semua maafkan saya saya hanya insan biasa. Saya sekali lagi memohon maaf diatas kekhilafan dan keterlanjuran yang dikatakan dlm IGS posting.
Apa yg saya ingin nyatakan adalah kesalahan saya kerana saya secara tak sengaja menggunakan ayat yang tidak saya sepatutnya digunakan.
Saya ingin jelaskan juga, saya hanya bekerja dgn syarikat abang saya. Saya bukan shareholder atau owner Jakel. Kenyataan yg dikeluarkan oleh saya adalah kenyataan peribadi dan bukanlah mewakili dari kenyataan syarikat Jakel.
Sempena di bulan yg penuh barakah ini, saya dgn rendah diri memohon maaf sekali lagi atas keterlanjuran saya dlm mengeluarkan kata kata yg menyinggung perasaan ramai pelangan2 Jakel dan nitizen . Maaf zahir batin.
OMM/MuzzafarJakelFB/Sambal Tumis.com

9 comments:

  1. Xcaya pergi buka YouTube tgk drama Melayu yg trending. Yg dok kata nak boycott artis maki netizen kononya.

    Pergi lalu drive thru mcd tgk bangsa mana ramai

    Raya nanti pergi jackel ambil gambar tgk ramai x ramai melayu dlm tu

    ReplyDelete
  2. Boikot je jakel...x pakai jenama jakel pun boleh hidup

    ReplyDelete
  3. SOP tu bahasa Melayu ka? As far as I know, SOP stands for Standard Operating Procedure, which in bahasa Melayu ialah garis panduan atau sukatan @ peraturan operasi yang ditetapkan

    ReplyDelete
  4. Terlajak perahu boleh diundur

    ReplyDelete
  5. Ayat pon dah berlagak.. mcm bangsa die sangat suci sangat..
    Nampak sangat hina Melayu

    ReplyDelete
  6. Dasar mamak memang mcm tu.. Mamak kaya ckit

    ReplyDelete
  7. Kenapalah ruangan komen ni penuh negativity. Dia dah minta maaf, takyah nak panjang cerita.

    ReplyDelete
  8. Apa dia ckp betul melayu memang.. ckp boikot tp nnt g gak beli baju raya. Hahaha.

    ReplyDelete