rubiconproject.com, 9655, RESELLER, 0bfd66d529a55807)

Tuesday, 15 September 2020

Bersama pada Hari Malaysia 'normal baru'


KUALA LUMPUR: Sambutan Hari Malaysia tahun ini adalah mengenai rakyat Malaysia yang bersatu, terutama dalam memerangi wabak Covid-19.

 

Menteri Perpaduan Nasional, Datuk Halimah Mohamed Sadique berkata, rakyat Malaysia harus terus berhati-hati dan mematuhi prosedur operasi standard baru ketika negara itu berjuang untuk memutuskan rantai jangkitan.

 

Sambil mempraktikkan nilai-nilai baik dan budi bahasa dalam memerangi penyebaran Covid-19, dia mengatakan kejayaan Malaysia dapat merangkumi banyak cara.

 

"Tetapi (apa) yang paling bermakna adalah pencapaian kekuatan perpaduan di kalangan rakyatnya.

 

"Kemakmuran yang dinikmati adalah hasil langsung dari kesediaan rakyat Malaysia untuk mempraktikkan semangat perpaduan di tengah-tengah kepelbagaian agama, bangsa, dan budaya yang menjadi landasan kemakmuran tanah air tercinta kita.

 

"Walaupun Hari Malaysia tahun ini disambut secara sederhana, saya yakin semangat kebersamaan di antara rakyat Malaysia akan tetap jelas ketika kita terus mengamalkan nilai-nilai yang menyatukan kita," katanya dalam satu kenyataan.

 

Halimah menambah bahawa Hari Malaysia harus disambut dengan penuh penghayatan.

 

"Perpaduan pasti akan menjamin keamanan negara kita yang berdaulat. Selamat Hari Malaysia. Tetap Bersatu. Tetap Selamat." 


--NST

No comments:

Post a Comment