rubiconproject.com, 9655, RESELLER, 0bfd66d529a55807)

Sunday, 27 December 2020

Ketukan misteri ‘hantui’ Pulau Pinang.. 😩

TANGKAP layar rakaman CCTV di rumah Norasmawati di Seberang Perai yang dikatakan mengalami kejadian ketukan misteri Selasa lalu.


SEBERANG PERAI – Misteri ketukan pintu yang sebelum ini yang dilaporkan berlaku di Se­langor, Johor, Melaka, Pahang dan Negeri Sembilan kini telah ‘berjangkit’ ke negeri sebelah utara pula khususnya di Pulau Pinang.

Sejak beberapa hari lalu, penduduk negeri ini khususnya yang menetap di kawasan Taman Ilmu serta kawasan berhampirannya di Nibong Tebal di sini kecoh selepas berdepan misteri ketukan misteri tersebut.

Menurut seorang penduduk, Norasmawati Allias, 40-an, ini kali pertama dia dan keluarga diganggu oleh bunyi ketukan misteri itu sejak tinggal di Taman Ilmu sejak empat tahun lalu.

“Kejadian ketukan itu berlaku dua malam berturut-turut dan pada malam ketiga, kami mengambil keputusan untuk memanggil ustaz.

“Selepas dia (ustaz) pasang ayat-ayat tertentu untuk ‘pagar’ rumah kami, Alhamdulillah, ma­suk malam ketiga, tiada lagi bunyi ketukan yang kedengaran,” katanya kepada Kosmo! Ahad semalam.

Mengulas lanjut, kata Norasmawati, ketukan yang bermula sejak tengah malam, Selasa lalu itu akan kedengaran untuk tempoh selang sejam berdasarkan rakaman televisyen litar tertutup (CCTV) di kediaman mereka.

“Suami saya seorang anggota polis dan dia cakap bunyi itu memang bukan daripada kenderaan seperti motosikal kerana berbeza dengan bunyi ekzos,” katanya.

Dia turut mendakwa ketukan misteri itu masih berlaku di sekitar taman perumahan yang ­didiaminya.

Tambahnya, suami yang tidak mudah percaya dengan perkara mistik, bagaimanapun mengakui bahawa bunyi tersebut tidak pernah didengarinya sebelum ini.

“Pelik juga apabila ada suara sumbang mengatakan bahawa bunyi tersebut adalah bunyi motosikal, padahal malam itu suasananya sunyi sahaja,” katanya.

Dalam pada itu, seorang lagi penduduk, Abdul Razak Khamis, 50, yang tinggal di Taman Pekaka di sini memberitahu, dia turut menjadi mangsa gangguan bunyi ketukan yang hampir sama kelmarin, namun ketukan tersebut hanya berlaku untuk tempoh satu malam sahaja.

“Saya harap tidak ada sebarang petunjuk atau kejadian pelik yang akan berlaku susulan daripada ketukan misteri ini,” ujarnya.

Kosmo! pada 18 Disember lalu melaporkan, penduduk di Sela­ngor, Melaka, Johor dan Pahang yang hidup dalam ketakutan susulan gangguan ketukan misteri itu kini tidak lagi dikejutkan de­ngan sebarang kejadian tidak ­diingini.

Sumber : Kosmo Online


1 comment:

  1. Kenapa hanya RUMAH2 umat Islam/Melayu kita diGANGGU?! Maka, ini disyaki AHLI2 SIHIR yg. mungkin PENJENAYAH2 ASING!

    TAMPALkan segera POSTER2 Ayat KURSI, & Surah2 AL-IKHLAS & Al-FATIHAH di pintu depan & belakang seta di dalam rumah, di setiap bilik.

    ReplyDelete