rubiconproject.com, 9655, RESELLER, 0bfd66d529a55807)

Sunday, 12 September 2021

#ParitBuntar Petugas kesihatan papar komen biadap

 



PARIT BUNTAR – Kalau nasib baik,sembuh…nasib tak baik,mati.. setel masalah.


Paparan ayat yang dimuat naik pengendali laman Facebook rasmi Pejabat Kesihatan Daerah Kerian hari ini mengundang kecaman warga maya yang disifatkan biadap.


Mereka juga melontarkan pelbagai soalan selain ada yang membuat persepsi kemungkinan petugas barisan hadapan di daerah ini makin penat dalam menghadapi pandemik Covid-19.


Berbagai pandangan bersifat peribadi dilontarkan warga maya pada ruangan komen dan kebanyakannya menganggap paparan itu tidak sepatutnya ditulis.


Aswad Rafaai memberi komen dengan meletakkan tanda pagar Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) agar menegur pengendali halaman itu.


“Kementerian Kesihatan Malaysia tolong pantau anak buah ni…mungkin tertekan perasaan dah sampai tak boleh berfikir relevan (sebaiknya),tolong bagi booster cepat pada admin ni,” luahnya


Pemilik Fb Ajmi AJ pula menyifatkan hantaran itu tidak sepatutnya ditulis sedemikian oleh kakitangan kerajaan.


“Saya rasa ini adalah posting yang tidak sepatutnya dilakukan. Kakitangan kerajaan adalah bekerja dan berkhidmat untuk masyarakat dan rakyat,” ujarnya.


Terdapat juga dalam kalangan pengguna media sosial yang melontarkan perkataan kesat serta mencemuh disebabkan hantaran tersebut dan terdapat juga yang membuat sindiran tajam.


“Kalau nak settle masaalah, bagi dekat ICU tu semua mati laaa…nyawa pun mainan sekarang, sekarang pun kematian makin meningkat…settle habis masaalah, KKM pun tenang boleh cuti takde penat,” ujar Nurul Atikah. – K! ONLINE

4 comments:

  1. Inilah spesis Pegawai2 Kesihatan & HOSPITAL2 PEMBUNUH BANGKAI ANJING!!

    Mana POLIS - hang TIDOQka!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fahlah jumlah KEMATIAN umum & terperinci HARIAN, terutamanya berdasarkan NEGERI2 & KEWARGANEGARAAN - skrg. telah diSEMBUNYIkan habis2an oleh si Binatang2 Buas PEMBUNUH2/PEROMPAK2 HOMO Zionis NAZI khairy-hisham-sabri/KEMENTERIAN KESIHATAN/rejim2 BERSATU-PERIKATAN NASIONAL Bangkai2!!

      Pi MAMPOS juga si MELAYU2 LIBERAL Homo PARASIT dr. UMNO si geng sabri-khairy-Penjilat2 HANYIR si PENJAJAH2 Zionis NAZI PH-DAP/PKR-BERSATU - yg. sdg. menJAHANAMkan UMNO habis2an!!

      Lihat di - https://covid-19.moh.gov.my/terkini/2021/09/situasi-terkini-covid-19-di-malaysia-sehingga-13092021

      Delete
  2. Tgk. juga, TAK habis2 IBU2 HAMIL Orang Asal ISLAM/MELAYU kita kena diTIDURkan (diBUNUH) di HOSPITAL2 PEMBUNUH - sdgkan bila dah MENINGGAL, mangsa2 bebas Covid-19 pula!! Jadi SEBAB apa kena di'TIDUR'kan, si HOSPITAL2/KKM PEMBUNUH2 oi?!

    Di -
    https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2021/09/754394/nurhasmeyra-hadiah-terakhir-isteri-metrotv

    NOTA: Sewenangnya guna perkataan 'diTIDURkan' - utk. MENUTUP skrg. Jenayah PEMBUNUHAN BERAMAI2 mangsa2 COVID-19 @ penyakit lain di HOSPITAL2 PEMBUNUH yg. diKUASAI si Melayu2 liberal HOMO/KAFIR Parasit PEMBUNUH2 DAPpengganas/PKRhomo/BERSATUnazi!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan lihat ADIK2 Islam/Melayu amat MALANG kita kat PP ni!! Mcm. mana boleh dimasukkan ke ICU & dipaksa pakai VENTILATOR yg. amat BAHAYA - walau depa ckp. hanya dtg. ke HOSPITAL PP (yg. bawah PENGARAH Pendatang KAFIR Cina) - utk. buat SARINGAN Covid-19 & tak rasa sakit apa2 pun?!!

      KKM GILA - hang SIASAT HPP yg. disyaki HOSPITAL PEMBUNUH KAFIR DAPpengganas ni!!

      Di -
      https://youtu.be/w6qDdl1UZyQ

      Delete