rubiconproject.com, 9655, RESELLER, 0bfd66d529a55807)

Tuesday, 26 October 2021

APMM bantu kru kapal tidak sedarkan diri ke hospital


Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) Pulau Pinang telah menerima panggilan kecemasan daripada Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) Ankara, Turki  berhubung seorang kru kapal KIRAN AUSTRALIA yang tidak sedarkan diri ketika kapal dalam perjalananan menuju ke Pelabuhan Pulau Pinang lebih kurang jam 5.25 petang semalam.

Pengarah Maritim Negeri Pulau Pinang, Kepten Maritim Abd Razak bin Mohamed berkata, sejurus menerima maklumat tersebut, bot PERKASA 1221 diatur gerak serta merta ke lokasi kecemasan di sekitar 33.5 batu nautika barat daya Pulau Kendi bagi melaksanakan pemindahan dan bantuan perubatan kepada mangsa. 

Bot PERKASA 1221 tiba di lokasi kejadian sekitar jam 6.33 petang dan mangsa dipindahkan daripada kapal ke bot untuk dibawa ke jeti Polis Marin Batu Uban sebelum dihantar ke hospital.

Gopeng Glamping Park - Hidden Gem Di Perak Yang Penuh Dengan Aktiviti Menarik

 

Tontoni Video Menarik Yang Kami Hasilkan Di https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3156146814622782&id=1422465924657555

Lokasi ini memang sesuai untuk ampa yang ingin cuba sesuatu yang baru lebih-lebih lagi bersama rakan-rakan atau keluarga korang. Lokasi ini memang sesuai untuk sesi bonding bersama mereka. 

Tak perlu risau untuk yang tak biasa pergi camping tu. Ini adalah 'glamping' (glamour + camping), so setiap khemah mempunyai tilam yang selesa.

Kebanyakan lokasi glamping di Malaysia ni ada di KL, Selangor, dan juga Pahang. Jadi memang susah juga nak cari lokasi glamping di tempat lain. Untuk korang yang duduk di Perak tu, tak perlu risau lagi.

La ni ampa dah boleh pergi ke Gopeng Glamping Park yang terletak berdekatan dengan Kampung Chulek.

Lokasi ini memang sesuai untuk korang yang ingin cuba sesuatu yang baru lebih-lebih lagi bersama rakan-rakan atau keluarga korang. Lokasi ini memang sesuai untuk sesi bonding bersama mereka. 

Tak perlu risau untuk yang tak biasa pergi camping tu. Ini adalah 'glamping' (glamour + camping), so setiap khemah mempunyai tilam yang selesa.

Bukan tu ja, ampa juga akan dapat akses bilik air dan bilik mandi di kawasan berdekatan. Selain itu, ampa juga akan dapat beberapa kemudahan asas seperti:

Wi-Fi percuma

Kipas

Makanan (kalau pilih pakej ini, kalau tidak boleh bawa makanan sendiri)

Dapur

Peralatan BBQ

Ruangan solat

So nampak tak betapa bezanya glamping dan camping biasa. Di glamping, kebanyakan kemudahan asas memang akan disediakan dengan baik dan lengkap. Siap ada kipas tu.

Antara aktiviti yang korang boleh buat ketika menginap di lokasi ini adalah whitewater rafting, paintball, hiking tengok sunset, dan juga main ATV. Senang cerita memang best la duduk sini.

So dah boleh rentas negeri kalau ampa dah bosan hujung minggu tak tahu buat apa dan asyik pergi mall dan cafe je, bolehlah ubah angin dan cuba pengalaman baru di Gopeng Glamping Park ni.

Lot 10846, Jalan Besar Kampung Chulek, Gopeng 31600 Perak